Суд виніс вирок трьом працівникам держлісгоспу, які ігнорували самовільні вирубки лісу

22308587_2153089361398124_2527249457735814576_n

Суд визнав трьох посадовців винними у службовому недбальстві, внаслідок чого лісовому господарству було завдано збитків на понад мільйон гривень.

Про це повідомили в ГУ Нацполіції у Львівській області.

Працівники Управління захисту економіки Львівщини спільно з прокуратурою області викрили лісничого одного із державних лісогосподарських підприємств Львівщини та двох його підлеглих – майстрів лісу, які допустили службове недбальство із тяжкими наслідками, приховуючи факти незаконних рубок дерев.

Так, внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків лісничим, у період листопада 2015 року - квітня 2016 року на лісових кварталах лісопідприємства були здійснені самовільні порубки 145 дерев різних порід загальною кубомасою 216 м.куб. Внаслідок цього лісовому господарству було завдано шкоду на суму у 1 млн. 048 тисяч гривень.

Водночас, майстри лісу за той самий період не доклали зусиль для виявлення незаконних рубок на своїх дільницях: не документували їх та не писали доповідних записок лісничому про відомі їм факти незаконних рубок.

Один з районний судів визнав лісничого та двох його підлеглих винними у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службове недбальство, яке спричинило тяжкі наслідки) у вигляді умовного позбавлення волі на три роки з випробувальним терміном на строк у вісімнадцять місяців. Також вони позбавлені права обіймати адміністративно-господарські посаду у лісгоспах протягом вісімнадцяти місяців та повинні сплатити по 5,1 тисяч гривень штрафу.

Йдеться про Боложинівське лісництва ДП «Буське лісове господарство». Вирок був винесений 28 вересня Буським районним судом Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: