У Львові діти вітають ветеранів УПА із Днем захисника України

foto-8c97912ebc37fee25c6916e5528b9f21

З нагоди святкування Дня українського козацтва та захисника України, а також 75-річчя від заснування УПА Львівська міська рада ініціювала та організувала привітання ветеранів Української повстанської армії.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Для них відділом промоції міста були підготовлені спеціальні подарунки: ювілейна відзнака, шоколад лімітованої серії та квіти.

Спільно із управлінням соціального захисту Львівської міської ради та Національною Скаутською Організацією України «Пласт» була розроблена програма візитів: впродовж цього тижня та до 14 жовтня включно пластуни відвідають та привітають більше 50-ти ветеранів, багатьом з яких уже виповнилось понад 90 років.

Ветеранів вітають близько 80 дітей віком від 6 до 18 років, які попередньо узгодивши час, приходять до ветеранів додому. Загалом протягом цього тижня місто привітає 53 ветеранів. Зокрема сьогодні таким чином привітали голову ветеранів ОУН УПА Дмитра-Олеся Гуменюка (псевдо Скорий).

«Ми розповсюдили інформацію про можливість привітати ветеранів УПА серед львівських пластунів і до нас одразу зголосилися не лише пластуни, але й їхні виховники. Зокрема ветеранів вітають новацькі виховники разом із своїми роями (діти віком від 6 до 11 років). Батьки дітей теж дуже зраділи такій нагоді, печуть ветеранам домашню випічку. Вийшла надзвичайно тепла акція. Ветерани так радіють – це не передати словами та і нам надзвичайно приємно», - прокоментував заступник голови львівського осередку НСОУ «Пласт» Ростислав Вербовецький.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: