У Ростові-на-Дону встановили пам’ятник російським найманцям з емблемою ЗСУ?

1

Днями у Ростові-на-Дону збираються відкрити пам’ятник росіянам, які брали участь у війні на Донбасі. Верхівка обеліска дуже нагадує емблему Сухопутних військ ЗСУ, помітили користувачі соцмереж.

 

«Семиметровий гранітний обеліск «героям Донбасу» встановлено в одному з парків в Ростові-на-Дону - незабаром відбудеться його офіційне відкриття.

Ініціатором увічнення пам'яті загиблих добровольців став «Союз добровольців Донбасу». Не всі в місті новим пам'ятником задоволені. Деякі активісти направили обурені листи в міську адміністрацію і прокуратуру, вимагаючи демонтувати пам'ятник найманцям», – пише Эхо Москвы.

Натомість ростовські новинні ресурси пишуть, що невдоволена пам’ятником «проукраїнська «п’ята колона».

«Відразу кілька громадських активістів міста направили листи про незаконність установки «пам'ятника найманцям» голові міської думи Зінаїді Неярохіній, голові адміністрації Ростова Віталію Кушнарьову, прокурору Петру Трехглазову, а також спікеру донського парламенту Олександру Іщенку», – пише Коммерсант.

Глава ростовського відділення «Союзу добровольців Донбасу» Тимур Оккерт уточнив, що обеліск встановлений на пожертвування членів союзу, вартість становить близько мільйона рублів.

«Пам'ятник цілодобово охороняється, щоб вандали не споганили його, - сказав активіст. - Урочисте відкриття монумента планується провести в другій половині жовтня. Тоді в Ростов з'їдуться ополченці з усіх регіонів країни».

Тим часом користувачі соцмереж помітили дивовижну схожість пам’ятника з емблемою Збройних Сил України.

«У Ростові-на-Дону встановили меморіал «героям Донбасу», з емблемою ЗСУ. Цікаво, полізуть його пиляти болгарками, як недавно спилювали шмайсер з пам'ятника Калашникову?» – написав у Фейсбук Олександр Фельдман.

А ось так коментують новину про новий пам’яник у Ростові:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: