В Росії заочно арештували Парасюка та оголосили у міжнародний розшук

bc10fc5047742b3248b1f93cbb03ee9e8675d026
фото: beztabu.net

Народного депутата Володимира Парасюка та ще трьох українських громадян заочно арештували в Росії за «напади на диппредставництва» у 2014-2016 рр. та за «наругу над російським прапором».

Про це повідомила офіційна представниця Слідчого комітету Росії Світлана Петренко, передає ТАСС.

«Слідством встановлена ​​причетність до нападу в 2014 році на посольство Росії в Києві громадян України Володимира Романцова, Олексія Бакая і Володимира Назаренка, які брали активну участь в умисному псуванні майна російської дипмісії, а останній також брав участь в нарузі над державним прапором Росії», - повідомила Петренко.

Окрім того, за її словами, до нападу в березні 2016 року на генконсульство у Львові та нарузі над російським прапором причетний нардеп Парасюк.

«Зазначені особи оголошені в міжнародний розшук і за клопотанням слідства суд заочно обрав щодо них запобіжний захід у вигляді взяття під варту», - зазначила представниця Слідкому.

За її словами, на підставі зібраних доказів, в тому числі відеозаписів, отриманих з відкритих джерел, і результатів судових експертиз, винесені постанови про притягнення всіх чотирьох в якості обвинувачуваних у скоєнні злочину за статтею «напад на установу, яка користується міжнародним захистом, вчинене з метою ускладнення міжнародних відносин»).

Назаренко та Парасюк також звинувачуються за статтею «наруга над державним прапором РФ».

Зазначимо, що 9 березня 2016 року Парасюк зняв російський триколор з будівлі Генерального консульства РФ у Львові. Це відбулось під час пікетування представництва активістами, які вимагали звільнення Надії Савченко. Активісти, яким не вдалося зайти на подвір'я, вихопили у Парасюка триколор, потоптали його ногами та підпалили.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: