Facebook допомагав Росії під час вторгнення в Україну, – MSNBC

feysbuk-1498462575

Соціальна мережа Facebook допомагала Росії, коли та здійснювала вторгнення до України, видаляючи пости та блокуючи українських активістів.

Про це йдеться в сюжеті американського телеканалу MSNBC, передає РБК-Україна.

«Російські оперативники інформаційної війни використовували успішну технологію, щоб видалити українські голоси з Facebook і позбавити росіян конкуренції в інформаційному просторі під час вторгнення в сусідню державу», – зазначила ведуча телеканалу з посиланням на інформацію The Daily Beast.

За даними медіа, росіяни переходили на сторінки українських активістів, які захищали позицію Києва в конфлікті в Криму і на Донбасі, і масово направляли адміністрації Facebook скарги на їхні пости. Незалежно від змісту постів у скаргах вказувалося, що це порнографія або інша категорія повідомлень, які Facebook має видаляти. За даними ЗМІ, такі масові скарги направлялися за державної підтримки РФ і вони приводили до заборони доступу українських активістів у Facebook.

«Таким чином, Facebook допомагав російському уряду заглушити голоси опозиції до Росії в той час, як Росія проводила вторгнення», - йдеться в сюжеті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія використовувала програмне забезпечення «Лабораторії Касперського» для шпигунства в США, внісши у ПЗ певні модифікації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: