У Сирії вбили «Білу вдову» — одну з найнебезпечніших ісламських терористок, — ЗМІ

27A8E9B000000578-0-image-a-21_1429260240960

В результаті удару американського безпілотника в Сирії було вбито учасницю угруповання «Ісламська держава» 50-річну Саллі Джонс, також відому як «Біла вдова».

В результаті удару американського безпілотника в Сирії було вбито учасницю угруповання «Ісламська держава» 50-річну Саллі Джонс, також відому як «Біла вдова».

Інформацію про це ЦРУ передало Великій Британії, повідомляє The Times з посиланням на джерело в британському уряді.

Видання називає її самою розшукуваною британською терористкою.

ЦРУ повідомило, що «Білу вдову» вбили в червні. Однак підтвердити цю інформацію на 100% поки не можна, оскільки ДНК-аналіз не проводився, розповіло джерело. Американська сторона зазначала, що Джонс загинула після того, як спробувала втекти з міста Ракка, оточеного загонами курдів.

Як повідомляє Daily Mail, її зупинив 12-річний син, він не хотів бігти з нею. Цілком ймовірно, що він також був убитий, пише The Times.

Саллі Джонс була в британській панк-групі Krunch. У 2013-му році вона втекла до Сирії разом зі своїм хлопцем, хакером Джунаїд Хусейном. Він вирішив приєднатися до «Ісламської держави». У 2015-го році його вбили і тоді Саллі Джонс дали прізвисько «Біла вдова».

Жінка пропагувала в соцмережах ідеї ІД, виступала за масові страти і закликала ставати смертницями.

«Біла вдова» стала главою жіночого крила «Анвар аль Авлакі». Відзначається, угруповання що готувало серію терактів в західних країнах. Як повідомляє Daily Mail, Саллі Джонс встигла завербувати десятки жінок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: