Нацбанк заборонив рублі із зображенням Криму на території України

1507796042-3442
Фото: Експрес - онлайн

Національний банк України заборонив фінансовим установам використовувати банкноти і монети Центрального банку Російської Федерації із зображенням анексованого Криму. 

Про це повідомили в прес-службі НБУ.

Повідомляється, що всім банкам (їх філіям, відділенням) і фінансовим установам України здійснювати касові, в тому числі валютно-обмінні, операції з банкнотами (банківськими білетами) та монетами Центрального банку Російської Федерації із зображенням мап, символів, будівель, пам'ятників, пам'яток археології, архітектури, історії, краєвидів та будь-яких інших об'єктів, розташованих на окупованих Російською Федерацією адміністративно-територіальних одиницях України, та/або які містять тексти, що стосуються окупації Російською Федерацією адміністративно-територіальних одиниць України.

Заборона також поширюється також на операції, що здійснюються під час купівлі/продажу готівкової іноземної валюти між банками.

Окрім того, фінансовим установам та ПАТ «Укрпошта» забороняється під час здійснення та/або виплати переказів приймати та/або видавати такі купюри.

«Відповідні заборони на здійснення операцій із такими банкнотами та монетами встановлено постановою Правління Національного банку України від 13 жовтня 2017 року № 103 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України та проведення деяких валютних операцій», - йдеться в повідомленні.

Додамо, постанова набуває чинності із 17 жовтня 2017 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: