У мережі стартував флешмоб з вимогою допустити лікарів до українця Гриба в СІЗО РФ

20170914160820-1ff1de774005f8da13f42943881c655f

У мережі стартував флешмоб на підтримку 19-річного українця Павла Гриба, незаконно утримуваного в Краснодарському СІЗО ФСБ РФ, з вимогою допустити до нього українських лікарів.

Про це повідомляє журналіст Марія Лебедєва в Facebook, пише видання «Четвертая власть»

«Павло ДОСІ (вже півтора місяці!) Не отримує лікування. Йому досі не дозволяють передати ліки. Він гірше виглядає і гірше себе почуває. Його здоров'я і життя в реальній небезпеці. До ФСБ (або хто там приймає рішення) це не доходить або що найімовірніше їм - все одно. ЄСПЛ відреагував на подану скаргу. Рекомендував лікуючим лікарям Павла відвідати його в РФ і оцінити стан», - написала вона.

Вона зазначила, що до проблеми підключилися всіх можливих інстанцій: МЗС України, Уповноважений ВРУ з прав людини і т.д.

«Всі сили направлені на те, щоб пустили лікарів. Лікарі і консули в Краснодарі подали скарги на недопуск в ФСБ, в прокуратуру. Отримали відмову в представництві МЗС РФ», - підкреслила Лебедєва.

Нагадаємо, 24 серпня 19-річний Павло Гриб виїхав до Білорусі на зустріч із дівчиною-росіянкою, з якою до того спілкувався тільки через соцмережі, після чого, за словами батька, зник. Генеральна прокуратура України відкрила провадження через зникнення українця. Пізніше стало відомо, що юнак перебуває в СІЗО в Краснодарському краї Росії, йому інкримінують вчинення злочину за статтею про тероризм.

13 вересня російські ЗМІ написали, що українець, згідно з рішенням суду в Краснодарі, заарештований до 17 жовтня. Адвокат хлопця сказав, що рішення було ухвалене заочно. 18 вересня батько Павла Гриба з посиланням на слова українського консула, який зустрічався з юнаком у СІЗО, сказав, що в того були висипи на тілі. Батько припустив, що причиною могло стати припинення вживання ліків, які хлопцеві через хворобу необхідні щоденно.

Адвокат Павла Гриба в Україні Євгенія Закревська днями повідомила, що Європейський суд з прав людини зажадав від Росії доступу українських лікарів до хлопця, щоб оцінити стан його здоров’я.

Представництво ЄС в Україні вимагає від влади Росії звільнити утримуваного під арештом українця Павла Гриба та інших громадян, затриманих незаконно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: