Садовий та голова ЛОР вручили Ользі Ільків документи та ключі від квартири

khn5060-17df57abd9e7a30f9cf32f8cc977a90f

Сьогодні у Львівському Національному Академічному театрі опери та балету ім. С. Крушельницької відбулася урочиста академія з нагоди Дня захисника України, 75-річчя створення Української повстанської армії та Дня українського козацтва.

 

про це інформує прес-центр ЛМР.

Під час урочистостей міський голова Львова Андрій Садовий та голова ЛОР Олександр Ганущин вручили зв’язковій Романа Шухевича, політв’язню Ользі Ільків документи та ключі від квартири, яку придбало місто та область.

«Сьогодні о 9 год ранку ми спільно покладали квіти до могил невідомого вояка УПА. Олесь Гуменюк мав дуже сильне слово. Я дивився на Олеся Гуменюка і пробував собі уявити ті час, коли повстало УПА, образ юнака, який взяв зброю. Що його до цього спонукало? Певно він вже відчув, що таке радянська дійсність. Напевно він побачив, що таке фашизм. В ті часи людина розуміла, що одна імперія, друга імперія, і юнак один, другий брали зброю і йшли воювати, захищати свій рідний край, не маючи жодної надії, що вони виживуть, маючи тільки велику віру – в Україну, в Бога. Таких було тисячі. Не можуть це зрозуміти історики, які аналізують УПА в цілому світі. Це було не можливо – перемогти ці імперії. Але хлопці, дівчата йшли і воювали. В цьому особливість українця – в складний час не бере за основу прорахунки, просто бере і робить. Те саме ми побачили у новітній добі, коли українці, фактично, самі захистили державу. Це вже потім держава мобілізувалась і активізувалась. Може це особлива Божа ласка, омофор Богородиці.

В цей день щиро дякую усім, хто боронить наш край, дякую усім ветеранам, які серед нас, дякую усім родинам, які втратили рідних. Ця біль у їхньому серці ще жива, ніколи не загасне. Ми своєю теплотою, любов’ю можемо дати їм відчуття, що це важливо. Коли втрачаєш рідну людину – це важко. Ми усі з вами живемо сьогодні тим відчуттям, що хтось за нас віддав своє життя. Це не просто жити. Але таке покликання у нас з вами, що ми мусимо збудувати Україну, щоб ніколи більше така біда не була на нашій землі, щоб ніколи ворог не хотів йти на нашу землю. Українці – це сильна нація, українці народжуються і стають потужними з кожним днем. Так має бути, така Божа воля, я в це вірю і я буду робити для цього все можливе і неможливе. Слава нашим Героям! Слава Україні!», - зазначив під час вітального слова голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: