САП просить суд про заочний процес над Онищенком

6c17adf2fd65edec5eedafa07d22607f
Олександр Онищенко. Фото: Bigmir.net

Спеціалізована антикорупційна прокуратура звернулася до суду за дозволом на заочний судовий процес щодо нардепа Олександра Онищенка.

Про це керівник САП Назар Холодницький розказав в інтерв'ю Цензор.НЕТ, пише УП.

«Буде заочне розслідування, клопотання про спеціальну процедуру засудження подано», — зазначив він.

Крім того, Холодницький розповів, що справа про «плівки Онищенка» ще не закрита.

«Щодо плівок Онищенка прокурорами дано вказівки ще в січні. Я тоді казав, що він має надати ще якісь докази, що підтверджують його слова. Він не надав доказів. Тому підстав для оголошення кому-небудь підозри немає... Ще не закрили. Може, він отямиться і дасть якусь інформацію», — пояснив Холодницький.

Як відомо, НАБУ розпочало досудове розслідування за фактом розкрадання газу, видобутого за договорами про спільну діяльність із «Укргазвидобуванням» у грудні 2015 року.

За версією слідства, в період з січня 2013 по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації газу, в розмірі понад 1,6 млрд, внаслідок чого «Укргазвидобування» зазнало збитків на більш ніж 740 млн грн.

Читайте також: Алкоголь, наркотики і співпраця з російськими спецслужбами, – адвокат про Онищенка

Загалом слідство встановило причетність до участі у «газовій схемі» 29 осіб. Наразі 7 осіб, у тому числі народний депутат України Олександр Онищенко, перебувають у розшуку, 12 обвинувальних актів стосовно 18 осіб скеровано до суду, із них щодо 7 осіб набрав законної сили обвинувальний вирок.

Онищенка звинувачують в організації схеми по перепродажу купленого у держкомпаній газу своїм же фірмам за заниженими цінами.

5 липня 2016 Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата Онищенка. На момент голосування нардеп уже втік за кордон.

Він утік із України 2016 року і перебуває в розшуку. Хоча Інтерпол відмовився оголошувати Онищенка в міжнародний розшук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: