Вертолітний майданчик у Києві знаходиться під арештом, – ГПУ

22491510_1674628762610641_1547113605172254490_n

3 серпня Апеляційний суд наклав арешт на вертолітний майданчиків на Парковій дорозі у Києві.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написала речниця ГПУ Лариса Сарган.

«3 серпня Апеляційним судом міста Києва прийнято рішення про накладення арешту та заборону користуватися, розпоряджатися та відчужувати земельні ділянки площею понад 2 га та розташованих на цих ділянках понад 5 об’єктів нерухомого майна, які знаходяться за адресою: м. Київ, Паркова дорога, власником яких є ТОВ «Амадеус Ко», – написала Лариса Сарган.

Вона зазначила, що відповідно до ст. 100 КПК України, судом визначено порядок зберігання вказаного майна шляхом передачі його для організації охорони, відповідального зберігання, проведення поточних ремонтів, обслуговування, підтримання вказаного майна у належному стані та оперативного управління – Державному підприємству «Фінансування інфраструктурних проектів».

«Нагадаю також, що Управлінням з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва об’єкту інженерної та транспортної інфраструктури (вертолітного майданчика) на Парковій дорозі в місті Києві за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 298, ст. 356,ч. 1 ст. 358, ч.2 ст. 364, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 364-1, ч. 3 ст. 368-4 КК України.

В ході досудового розслідування у вказаному кримінальному провадження ухвалою суду від 04.07.2014 накладено арешт на нежитлові приміщення за адресою: м. Київ, Паркова дорога.

Також рішенням суду від 07.03.2017 накладено арешт на майно, а саме заборонено вчиняти будь-які дії щодо відчуження корпоративних прав ТОВ «Амадеус Ко», що належать його співзасновникам Хом’яку О.В. та Файнроуд Бізнес ПОВ шляхом заборони їх відчуження, а також заборонити державному реєстратору та нотаріусам вносити зміни пов’язані зі зміною засновників ТОВ «Амадеус Ко», зміни в статутні документи товариства, а також вчинення інших будь-яких реєстраційних дій щодо ТОВ «Амадеус Ко».

За результатами розслідування, 14.07.2017 колишньому Київському міському голові Черновецькому Л.М., в порядку передбаченому Кримінальними процесуальним кодексом України, повідомлено про підозру у вчиненні вказаного вище кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України», – пояснила речниця ГПУ.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, вживаються заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до вчинення вказаних кримінальних правопорушень.

Нагадаємо, вчора представники «Національного корпусу», «Свободи» та «Правого сектору» заявили, що взяли будівлю вертолітного майданчика екс-президента Віктора Януковича на Парковій дорозі у Києві під свій контроль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: