Штурму наметового містечка не було, – журналіст розповів, що відбувається на Грушевського

22491994_1501094186650225_1969064960151188969_n

У приблизно трьох десятках наметів залишилися ночувати понад сотня людей. Про це насвоїй сторінці у Фейсбук розповів журналіст Сергій Костеж.

«Причому я бачив цих людей зблизька – це не завезені, а реально ті, хто побажав і поїхав. Багато майданівців.

Всього ж зараз у містечку кілька сотень людей.

Штурму наметового містечка як такого не було. Колишній «Беркут» намагався відтіснити протестувальників подалі від перехрестя поруч з готелем «Київ». Ті чинили опір. Штовханина тривали кілька хвилин. Силовики, переконавшись, що не вийде, заспокоїлися.

Стояння один навпроти одного триватиме, напевно, всю ніч.

Протестувальники підкреслено поділяють «Підрозділ спецпризначення» (колишній Беркут) і НГУ. НГУ ні в якому разі не чіпають, діляться сигаретами.

З «чорними пуголовками» (беркутами) розмова зовсім інша...

При цьому силовиків врази більше, вони стоять навколо наметового містечка, і поруч з парламентом, і за бажання могли б знести старі конструкції, але така провокація буде дорівнювати 30 листопада.

Барикади з якогось ДСП. Шин не бачив. Жодної.

Самі учасники протесту налаштовані доброзичливо, досить добродушно, хоча люди дуже різні. Адекватних – абсолютна більшість, але трапляються іноді вперті кадри, які лише тим і зайняті, що тролять ментів, відверто ображаючи їх.

Протестувальників вдень буде врази більше – вони кажуть, що чекають своїх з регіонів.

З лідерів протесту бачив особисто тільки Міхо. Він сповнений енергією, видно, що це його стихія. Нардепів не бачив. Жодного.

Судячи з усього, це надовго. Або поки не приймуть закон про вибори і про недоторканність. Не скигліть. Звикайте», – написав Сергій Костеж.

Тим часом генпрокурор Юрій луценко заявив, що у спецслужб була інформація і є встановлені факти зберігання і закупівлі зброї членами незаконних формувань, що знаходяться серед мітингувальників.

«Саме цим пояснюються посилені заходи безпеки МВС. Їхня задача - безпека учасників мітингу, Києва і країни... Ніякого зносу наметів не буде», – наголосив генпрокурор.

Фото: Фейсбук Сергія Костежа

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: