В аеропорту «Львів» є всі шанси поборотися з «Борисполем» за першість, - Омелян

270156
Фото: 112 Україна

Кожного року Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького нарощує кількість рейсів та збільшує кількість компаній на 30-50%.

Про це розповів в ексклюзивному інтерв'ю ІА Дивись.info міністр інфраструктури України Володимир Омелян. «2015 року, фактично, аеропорт «Львів» був на межі закриття. Там була дуже невелика кількість рейсів щотижня, і ми вже думали там вішати замок, бо не окуповувалось навіть утримання аеропорту. Завдяки дійсно гарному кандидату, якого ми знайшли на посаду директора, Тетяні Романовській, ми змогли підняти аеропорт, відкрити його для авіакомпаній (те саме, що ми хочемо зробити з Україною – відкрити її для великих інвесторів), це спрацювало», - сказав міністр.

За його словами, зараз ми маємо тільки два аеропорти, які мають злітні смуги необхідної якості.

«Якщо нам вдасться за рахунок регіональної програми розвитку аеропортів змінити якість злітних смуг, збудувати інфраструктуру і інвестор побачить, що це прибутково, ми отримаємо серйозні компанії і зможемо вести мову про розвиток концесійних аеропортів. Але на цьому етапі як концесійні аеропорти цікаві лише «Бориспіль» і потенційно «Львів», - додав міністр інфраструктури України.

Також він розповів, що у наступному році фінансування буде збільшене на інші аеропорти, але це буде у форматі державно-приватного партнерства. «Тобто, держава приділяє увагу належній якості злітних смуг, а все інше (термінали, зручності, сервіси) повинні бути на відповідальності місцевих органів влади або місцевого бізнесу», - пояснив Омелян.

Більше читайте: Казки, що Україна нікому не цікава – брехня. Ми суперконкурентні, – міністр Омелян (інтерв’ю)

За словами міністра, з великих аеропортів маю бути польоти як в середині країні, так і назовні, у Європу. «Можливо, «Борисполю» варто залишити трансатлантичні й трансазійські перельоти. Всі інші маленькі регіональні аеропорти повинні забезпечувати перельоти всередині країни, але в кожному регіоні має бути доступно доїхати з будь-якого найменшого села у 300 кілометровій відстані до аеропорту (залізницею чи автобусом) сісти й полетіти, куди йому зручно», - пояснив Володимир Омелян.

Також Омелян зазначив, що за державною програмою розвитку регіональних аеропортів, вже виділили 500 мільйонів гривень на одеську злітну смугу, 200 мільйонів – на Вінницю та 100 мільйонів на Чернівці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: