Єврейська організація засудила монумент на честь Симона Петлюри

320018

Всесвітній єврейський конгрес (WJC) засудив монумент на честь Симона Петлюри в Вінниці, під керівництвом якого були вбиті десятки тисяч євреїв в 1918-1921 роках і закликала місцеву владу знести пам'ятник.

Всесвітній єврейський конгрес (WJC) засудив монумент на честь Симона Петлюри в Вінниці, під керівництвом якого були вбиті десятки тисяч євреїв в 1918-1921 роках і закликала місцеву владу знести пам'ятник, передає УНН з посиланням на конгрес WJC.

«Всесвітній єврейський конгрес засмучений ганебним і сумним рішенням муніципалітету Вінниці увічнити антисемітського націоналістичного лідера Симона Петлюру як"Захисника України»...

«Петлюра був ким завгодно, але не чесною людиною. Він був жорстоким варваром і несе відповідальність за погроми, в яких були вбиті 35-40 тисяч євреїв», - заявив генеральний директор WJC і виконавчий віце-президент Роберт Сінгер.

«Неможливо уявити, що людину, яку сьогодні ми називаємо терористом удостоять честі в тому самому місті, в якому він і його режим намагався знищити корінне і сильне єврейське населення», - додали в WJC.

«Зведення статуї Петлюри в одному з історичних центрів єврейського життя в Україні спрямовує невірне послання українському народу і майбутнім поколінням і підриває процес демократії і толерантності. Святкування антисемітів, в тому числі так званих націоналістичних «героїв» не повинно відбуватися. Ми закликаємо місцеву владу Вінниці скасувати своє святкування і вжити всіх можливих заходів для знесення пам'ятника Петлюрі», - закликали в конгресі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: