З нардепа Розенблата зняли електронний браслет

original

З народного депутата Борислава Розенблата вчора зняли електронний засіб контролю у зв’язку із закінченням строку дії обов’язків, які були покладені на нього судом.

Про це сказав сам нардеп, передає УНН.

«Так. Зняли браслет», - сказав Розенблат, відповідаючи на запитання чи повернули йому паспорти і зняли з нього електронний браслет.

При цьому він зазначив, що слідчі не проводять з ним ніяких слідчих дій.

«Слідчі дії взагалі ніякі не проводяться», - сказав він.

18 серпня 2017 року Солом’янський районний суд міста Києва у повному обсязі задовольнив клопотання прокурора САП про продовження запобіжного заходу і обов’язків народному депутату Бориславу Розенблату, який підозрюється у вчиненні дій передбачених ч. 4 ст. 368 (одержання хабара), ч. 2 і 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Як зазначили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, 19 червня детективи НАБУ за процесуального керівництва САП затримали 7 осіб, причетних до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні. За версією слідства, злочин вчинено за участю народних депутатів України.

За даними САП, встановлена ймовірна причетність двох народних обранців – Максима Полякова та Борислава Розенблата. Ця операція відбувалась за співпраці з ФБР США. Слідство встановило щонайменше п’ять епізодів злочинної діяльності, в результаті якої затримані особи, які, діючи в інтересах вказаних народних депутатів, отримали від представника іноземної компанії неправомірну вигоду на загальну суму понад 300 тис. дол.  Ці кошти використано для ініціювання депутатами змін до законів, підготовки законопроектів та їх внесення до Верховної Ради, незаконного впливу на посадових осіб Держгеокадастру, Держлісагентства, Держгеонадр України, органів місцевого самоврядування, суду та прокуратури з метою безперешкодного ухвалення рішень на користь зазначеної іноземної компанії.

21 червня 2017 року Генеральний прокурор України вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт двох народних депутатів - Максима Полякова та Борислава Розенблата. 11 липня 2017 року Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Борислава Розенблата, проте відмовила у наданні згоди на затримання та арешт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: