Львівських школярів вчитимуть обирати якісні продукти (фото)

IMG_6381

У жовтні-листопаді львівські школярі проходитимуть курс про здорове харчування у рамках нового соціально-освітнього проекту «Навігатор по етикетках-2017».

Про це під час прес-конференції, 19 жовтня, повідомила координаторка проекту Олена Обухівська.

Протягом жовтня-листопада цього року школярі 100 навчальних закладів Львова проходитимуть унікальний шкільний курс, у рамках якого їх навчать дізнаватися про якість продуктів по етикетках. «Навігатор по етикетках-2017» — це інноваційний соціально-освітній проект, до реалізації якого долучилися влада і місцевий бізнес.

«Ми продовжуємо нашу роботу 2015 року, коли разом з українськими виробниками вирішили сухий зміст програми «Основ здоров’я» зробити більш практичним, — каже Валентина Олійник, методистка Навчально-методичного центру освіти міста Львова. — У розділі «Фізичне здоров’я і харчування» у 6 класі є теми, які торкаються значення білків, вуглеводів, ліпідів, і коли ти просто розповідаєш шестикласникам про ці речі сухою мовою — це не сприймається. Тому у 2015 році ми розробили інтерактивні уроки, які передбачали роботу в групах, використання сучасних технологій і методик. Цей проект був дуже вдалий — нас питали батьки, коли буде продовження. І ось тепер ми готові представити другий сезон».

Валентина Олійник, методистка Навчально-методичного центру освіти міста Львова

Ті школи, які долучилися до проекту, отримають спеціальні зошити із креативними завданнями, де школярі зможуть створювати свої етикетки, складати раціон харчування для себе і родини тощо.

За словами Валентини Олійник, це допоможе дітям перейти від звичайного накопичення знань до розвитку компетентностей: соціальних, практичних, особистісних.

«Наші діти почнуть впливати на бачення батьківської громади того, які продукти корисні, чого треба дотримуватися, щоби бути здоровими», — додає методистка.

Представники львівських виробників, які долучилися до проекту

Над проектом «Навігатор по етикетках» працювала робоча група з 10 вчителів. На стадіях затвердження матеріалів проводилися презентації, на яких виробники, фахівці контролю якості та інші представили сучасні технології якісних продуктів харчування, їх склад та етикетки.

Загальний бюджет проекту — 280 тисяч гривень.

«Для нас участь у цьому проекті— це вияв співпраці з містом і бажання навчити дітей купувати якісну продукцію, у тому числі, на прикладі нашої», — зазначає Назарій Марко, керівник відділу маркетингу «Компанії Ензим».

«Наша компанія – найбільший виробник дріжджів в Україні, - додає Назарій Марко. - Ми пропонуємо натуральну продукцію, якість якої підтверджено міжнародними відзнаками. Власне, дізнатись про це можна, якщо вміти правильно читати етикетки. І такий проект – чудова можливість навчити цьому дітей. На прикладі наших упаковок хочемо пояснити школярам, а це близько 7 тисяч учнів, як визначити, що продукція якісна, а також на які піктограми варто звертати увагу передусім».

Коштами, а також матеріали для роботи надали й інші львівські компанії: ТМ «Лімо», ТМ «Шувар», ТМ «Галка», ТМ «Майола», ТМ «Ярич», ТМ «Арсен freshmilk».

Представники львівських виробників, які долучилися до проекту

Окрім даних про склад продукції, дітей також вчитимуть звертати увагу на наявність міжнародних сертифікатів, нагород, які здобула компанія, адже це — додаткова ознака якості.

На уроках учні вивчатимуть різні категорії продуктів: кисломолочні, морозиво, олію, печиво, каву, чай та напої, овочі та фрукти, хліб, хлібо-булочні вироби і дріжджі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: