Держаудит виявив порушення на понад 460 мільйонів в організації «Євробачення» у Києві

1494364574-1512

Держаудит виявив порушення при веденні бухгалтерського обліку та при проведенні процедур закупівель на загальну суму 468,7 млн гривень.

Державна аудиторська служба виявила факти незаконних витрат та недоотримання Національною суспільною телерадіокомпанією коштів на суму 8,6 млн грн під час проведення «Євробачення». Також виявлено порушення при веденні бухгалтерського обліку та при проведенні процедур закупівель на загальну суму 468,7 млн гривень. Про це повідомляє Державна аудиторська служба України.

Крім того зазначається, що аудиторам вдалося попередити незаконні витрати на суму 2,8 млн грн в результаті виявлення завищених обсягів наданих послуг (робіт), які планувалися виконавцями для надання НСТУ та ще не були оплачені.

«Крім того, зустрічні звірки у суб'єктів господарювання не підтвердили інформацію, яку було ними надано на тендер. Результатом чого встановлено, що, не маючи власних можливостей надати послуги згідно з умовами договору, деякі переможці тендерів залучали субпідрядників за меншу ціну тощо», — йдеться у повідомленні.

Наприклад, одне із підприємств здійснило закупку та оренду металодетекторів на суму 1,2 млн грн лише після перемоги у тендері, надавши їх в оренду на два тижні  ПАТ «НСТУ» вже за 2,7 млн гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: