Нациста Мільчакова, причетного до загибелі щонайменше 40 українських бійців, знайшли в Сирії

5a5fd2d-------

Громадянин РФ Олексій Мільчаков, який керував неонацистським батальйоном бойовиків «Русич», що воював на Донбасі, перебуває в складі «ПВК Вагнера» в Сирії.

Про це пише УП з посиланням на російське видання «Фонтанка».

«Розглядаючи фотографії з бійцями «ПВК Вагнера» на базі, розташованій біля заводу Хаян в сирійській провінції Хомс, «Фонтанка» зустріла знайому особу. Безсумнівно, це був він – Олексій Мільчаков», – пише інтернет-газета.

Повідомляється, що кілька місяців тому на питання про рід занять Мільчаков неправдоподібно відповідав, що зайнятий на будівництві стратегічного об'єкта – Кримського мосту.

Також видання цитує коментар Мільчакова про виведення батальйону бойовиків «Русич» з Донбасу, однією з причин він називав вимогу підписати контракт про службу в «озброєних силах ДНР», яку він вважав неприйнятною.

«Свої завдання група виконала, ресурси цієї війни отримала, і далі в таких умовах і незрозуміло за чиї інтереси ми воювати не будемо... Нас чекає наступна війна», – заявив він.

Як повідомлялося, головна військова прокуратура встановила, що в результаті злочинних дій Мільчакова, а саме влаштованої ним засідки 5 вересня 2014 недалеко біля Веселої Гори на Луганщині загинули близько 40 військовослужбовців батальйону «Айдар» і 80-ої окремої десантно-штурмової бригади.

Обвинувальний акт за обвинуваченням громадянина РФ Олексія Мільчакова направлено до суду, йому загрожує довічне позбавлення волі.

Крім того, як повідомив 7 жовтня голова СБУ Василь Грицак, члени приватної військової компанії Вагнера (Дмитра Уткіна) причетні до знищення українського літака Іл-76 на Донбасі.

За його словами, група Вагнера є найбільшою з ПВК, які за завданням Кремля брали участь у збройному конфлікті на Донбасі і в Сирії.

«Вперше діяльність ПВК Вагнера на території України зафіксовано 29 травня 2014 року. Встановлено 1587 осіб – членів «групи Вагнера», загальний кількісний склад – близько 5000 осіб. Географія застосування: ОРДЛО (червень 2014 - серпень 2015), Сирія – з серпня 2015 року», – повідомив Грицак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: