Що відомо про масштабну крадіжку електричної енергії, яку виявило «Львівобленерго»

40958a1ba41b1f09c16853b61a31f2ac_1
Фото ілюстративне. Джерело: Build Portal

Під час планової перевірки за адресою Волинська, 10 у Львові пацівники ПрАТ «Львівобленерго» виявили генератор електромагнітного випромінювання за допомогою якого споживач здійснював крадіжку електричної енергії.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич, що спричинило скандал.

«Вчора 18 жовтня був виклик поліції від "Львівобленерго" на вул. Волинську 10 на підприємство ТзОВ «Науково-виробнича фірма "Енерголед"», яке по документах, з часу оформлення договору з «Львівобленерго», належить народному депутату Ігорю Васюнику. На сьогоднішній день власником підприємства є син нардепа — Тарас Васюник».

За його словами, в результаті такого шахрайства «Львівобленерго» зазнало збитків у понад мільйон гривень.

Згодом, помічниця народного депутата Ігоря Васюника Тетяна Овчаренко заперечила причетність фірми «Науково-виробнича фірма «Енерголед», де одним із учасників є син нардепа Тарас Васюник, до генератора електромагнітного випромінювання

«За зазначеною адресою (Волинська, 10), де "Львівобленерго" проводило перевірку, знаходиться близько 9-ти фірм. Ігор Васюник опосередковано має частку власності у товариствах, яким в свою чергу належать частина будівель та споруд колишнього винзаводу по вул.Волинська, 10. Ігор Васюник не бере участі в управлінні цими товариствами, оскільки згідно з нормами законодавства відповідні корпоративні права ще 2012 року були передані в управління.

Електропідстанція, яку перевіряли представники обленерго, не знаходиться на балансі фірми "Науково-виробнича фірма "Енерголед" (де одним з учасників є Тарас Васюник)», - написала Тетяна Овчаренко на своїй сторінці у Facebook.

У прес-службі ПрАТ «Львівобленерго» підтвердили ІА Дивись.info інформацію про виявлену крадіжку електроенергії.

«Наші працівники разом з правоохоронцями за адресою Волинська, 10 зафіксували факт встановлення і функціонування на електропідстанції пристрою зовнішнього впливу (генератор електромагнітного випромінювання), який призводить до крадіжок електроенергії. Підстанція знаходиться на промисловій території, а сам прилад створює магнітне поле, який блокує роботу лічильника. У зв'язку з цим складено Акт правила користування роботи електролічильника», - повідомили у «Львівобленерго».

Також у компанії додали, що наразі не можуть озвучити суму збитків завданих «Львівобленерго», оскільки інформація опрацьовується маркетинговою службою.

«Зараз працює комісія, яка встановить терміни функціонування цього приладу на електропідстанції. Важко стверджувати про реальні втрати електроенергії, бо згідно чинного законодавства до уваги братимуться дані за останню технічну перевірку», - сказали у «Львівобленерго».

У «Львівобленерго» зазначили, що попередню перевірку на електростанції проводили в травні цього року, і ніяких порушень не було виявлено, після чого за цією адресою пішов спад споживання електроенергії.

Додамо, згідно з аналітичною системою YouControl за адресою вулиця Волинська, 10 зареєстровано п'ять господарських товариств та ОСББ, серед яких є ТзОВ «Науково-виробнича фірма "Енерголед"»

Співвласниками ТзОВ «Науково-виробнича фірма "Енерголед"» у пропорції 50/50 є син народного депутата Ігоря Васюника Тарас Васюник і громадянин Ізраїлю Дамрі Рахаміну.

Наразі підтвердження поширеної Ігорем Зінкевичем інформації про причетність вищезгаданого генератора електромагнітного випромінювання до фірми Васюника у «Львівобленерго» немає.

Водночас, серед зареєстрованих за адресою підприємств більшість - це управлінські фірми, або ж торговельні компанії, тож не використовують електричну енергію безпосередньо для виробництва товарів.

Додамо також, що подібні прилади є небезпечними для здоров’я, адже у результаті випромінювання можуть страждати як нервова, так і серцево-судинна системи, виникають хвороби крові тощо.

Юрій ШУМАК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: