ТОП-5 синглів жовтня від українських гуртів

363925532

ІА Дивись.info пропонує дізнатися і послухати не тільки усім відомі релізи від знаних гуртів, на кшталт «Бумбокс» і «O.Torvald», а й тих команд, які поки що не такі популярні.

Lumiere — Кожен з Нас

Вітчизняна поп-формація Lumiere, на чолі зі своїм лідером Романом Веремейчиком, цього тижня презентувала свіжий україномовний сингл «Кожен з нас», у якому музиканти спробували поєднати надрив і спокій на фоні сміливих експериментів зі звучанням. Ні, Lumiere, звісно, лишився тим самим електронним поп-проектом, втім, за словами Романа і команди, нові експерименти торкнулися побудови аранжування нових композицій у рамках раніше обраного вектору розвитку гурту.

У пісні «Кожен з нас» музиканти закликають облишити пошук нав’язаних примарних ідеалів та, не втрачаючи ні хвилини часу, проводити його в обіймах одне одного. Адже, якщо двом людям дійсно судилося бути разом, вони обов’язково поєднають свої життєві шляхи, не зважаючи ні на що.

Наразі команда має грандіозні творчі плани на найближче майбутнє, серед яких значиться участь у конкурсному відборі до Євробачення 2018 у Португалії, випуск нового повноформатного альбому, а також зйомка офіційного відео на одну з його композицій, пишуть Нотатки. Реліз згаданої Романом майбутньої платівки, скоріш за все, має відбутися після новорічних свят.

Також додамо, що Роман Веремайчик встигає приділити увагу не лише самій музиці, адже вже зовсім скоро (21-22 жовтня, столичний кінотеатр Київ), у рамках Національного конкурсу короткометражних фільмів, відбудеться показ стрічки «Намір» за романом Любка Дереша із Романом у головній ролі.

LIRWAK — SOLTYS

«Солтис — то весела історія про чоловіка, котрий набувши повноважень сільського голови почав ними зловживати. В результаті він отримує по заслугах, попутно осягаючи, що він наступив на «золоті граблі» і що для нього «краще бути простаком – настоящим мужиком», — зазначають самі музиканти.

В основу покладено текст лірницької пісні, якій вже більше 200 років, хоча зміст її досі актуальний.

LIRWAK — це молодий гурт який створює власне звучання поєднуючи електронну музику із звуками народних інструментів та лірикою із забутих пісень. Вони впевнено ліплять до купи брейкбіт з гуцульскими дудами,  а колісну ліру з трембітами міксують із дабстепом.

Кожен з учасників працює з цілим арсеналом музичних інструментів, але оскільки у них лише по дві руки, то вони мусять вдаватись до всіляких махінацій зі звуком за допомогою семплерів та іншого електронного приладдя аби відтворювати це все наживо.

[O] — Хто я?

Новий сингл «Хто я?» — одна з тих пісень, значення яких тебе наздоганяє трохи пізніше, переконані музиканти. А пізніше ще й ще трохи. У момент, коли в тебе все догори ногами, береш олівець в повній впевненості, що нічого доброго не вийде. У повному внутрішньому хаосі записавши «Демочку», а в підсумку цей єдиний дубль і залишаєш.

«Згадався Скрябін і його «Мова риб», не відпускає мене цей образ. Сашу теж зачепила наша «Хто я?», Намалював цілий оркестр. Зачепило і Єгора: ідея випустити її синглом була його. Він придумав ідею обкладинки і запросив Женю Якшина, який намалював всю цю красу на основі фотографії Кістки Боровського, окрема їм подяку! Ось так, силами колективної свідомості сингл «Хто я?» прийшов у світ. Кажуть, діти змінюють життя, а пісні — вони ж теж діти», — кажуть музиканти.

Takeplace – Стіна

Другий за рахунком сингл у творчому доробку молодого тернопільського колективу TAKEPLACE.

«Рано чи пізно за певних життєвих ситуацій кожному із нас доводилось зіштовхуватись із таким станом, як безвихідь. Це вірус, який поширюється нашим тілом із шаленою швидкістю, руйнуючи на своєму шляху кожну клітину. Головне, аби у ці моменти у вас була пігулка реальності…», — мовлять про свою нову пісню учасники TAKEPLACE.

TAKEPLACE — український рок-гурт, у складі якого є чотири учасники: Ярослав Земба (вокал, бас-гітара), Андрій Драгущак (гітара), Віктор Бугай (бас-гітара), Іван Самець (ударні). Колектив заснований у 2016 році в «файному місті» Тернополі. Музична стилістика гурту тяжіє до альтернативного року.

https://www.youtube.com/watch?v=LMtIuXA1-Uw

Вихід у місто — Осінь

Майже цілий рік минув з моменту перетворення гурту «Вихід у місто» у проект однієї людини (разом із презентацією його останнього синглу «Сни») і до появи чергових новин від проекту.

Експериментальною цю роботу можна назвати хоча б тому, що пісень подібного стилю у доробку «Вихід у місто» до цього часу просто не було, пишуть Нотатки.

«Творчий проміжок терміном у рік – це і пошук ідеї, і пошук рішень, зрештою за цей рік було створено 3 демо-записи, що майже стали готовими піснями, але в той день, коли з’явилося саме тільки інтро «Осені», вони відправились у папку під назвою «на потім». Можна сказати, що «Осінь» – це моє небажання бути скутим у межах якогось конкретного жанру», — розповів Олексій.

Він також зауважив, що тепер «Вихід у місто» можна розглядати як проект, що готовий до постійного пошуку нового звучання. І хоча наразі на втілення у життя вже чекає стилістично властивий для формації матеріал із задумливими, екзестенційними текстами, автор обіцяє, що «Осінь» — це аж ніяк не крапка у експериментах із напрямком танцювальної музики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: