Вікенд у Львові: куди піти 21 і 22 жовтня

IMG_5445

Найцікавіші події у Львові на вихідних 21 і 22 жовтня.

Як звучали б українські хіти ХХ століття на радіостанції УПА, виставка ретро-листівок кінця ХІХ – початку ХХ століття з приватної колекції Оксани Бобошко-Вандеховен, розмова з Остапом Сливинським «Чи така страшна неперекладність, як її малюють?» — в афіші подій Львова на 21 і 22 жовтня.

 Театральні події

Вистава «Ножі в курях, або Спадок мірошника»

21 та 22 жовтня о 19:00 Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3)

Вистава за п’єсою сучасного шотландського драматурга Девіда Гарровера «Ножі в курях»

Переклад з англійської – Ірина Трудолюбова
Режисер – Володимир Кучинський
Художник – Володимир Стецькович
Художник з костюмів – Юлія Рибка

Опера «Мадам Батерфляй»

21 жовтня, 18:00 Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28)

Опера «Мадам Батерфляй» – лірична драма, яка оповідає про нездійсненне кохання японської дівчини до американського офіцера. У опери Пуччіні незвичайна доля, адже ця вистава зазнала провалу на своїй прем’єрі. Причому, ніхто з музикантів, які брали участь в постановці, не сумнівався в її успіху. Глядачі були незадоволені знайомими мотивами із інших опер. Однак пізніше, трохи змінена партитура та виконання головної партії Чіо-Чіо-сан Соломією Крушельницькою (українкою, патронесою львівського театру) призвели до приголомшливого успіху опери. Вона зачаровує своєю красою і незвичайним сюжетом. Особлива її краса не тільки в геніальній музиці Пуччіні, але і в тому, що спектакль дозволяє перейнятися надзвичайно привабливою особливою культурою Японії.

Балет «Даремна обережність»

22 жовтня, 12:00 Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28)

Балет «Даремна обережність» (фр. La Fille mal gardée) поставлений вперше в 1786 році в м. Бордо французьким танцівником і балетмейстером Жаном Добервалем. З моменту появи на сцені цей простий і веселий спектакль відразу завоював серця глядачів і мав шалений успіх. Сюжет балету про щасливе з’єднання юних закоханих Лізи і Колена всупереч бажанню матінки Марцеліни видати Лізу заміж за сина сільського багатія.

Вистава «Beautiful Карпати»

22 жовтня, 15:00 Перший театр (вул. Гнатюка, 11)

Режисер та художник вистави запрошують глядачів відвідати Карпати на сцені театру та познайомитися з їхніми мешканцями. Вистава дуже весела, жвава та музична. Вас зустрінуть музиканти та Гуцулочки, які виконуватимуть коломийки.

Вивчаємо англійську разом – жанр вистави визначений режисером, тож батьки та діти зможуть провести казковий урок у театрі, разом вивчити нові слова, а також зрозуміють для чого потрібне вивчення мов не лише у повсякденному житті, а й в Карпатах.

Музичні події

Концерт Digital Himalayas та Ocean Bloom

21 жовтня, 20:00 Актовий зал «Фредра.61» (вул. Зелена, 20)

Київський гурт Digital Himalayas та одесити Ocean Bloom вперше у Львові презентують свою музику. Хоча це буде не просто музика, не типовий концерт, а свого роду перфоманс з хорошим саундом, своєрідним відеорядом і особливою, гіпнотизуючою атмосферою.

Концерт кавер-гурту AS / DS

21 жовтня, 20:00 Хмільний дім Роберта Домса (вул. Клепарівська, 18)

5 жовтня 2017 року легендарній людині сучасності, вокалісту знаменитої групи виповнюється 70. Він в прекрасній формі, він іноді виходить на сцену поспівати з друзями, він веде відоме шоу, він прекрасний гонщик і диво-веселун-людина. Браяну Джонсону 70 років!

Свою популярність він здобув в AC / DC, він прийшов на зміну великому фронтмену всіх часів Бону Скотту, який дуже рано пішов з життя. Браян став автором текстів найзнаменитішого альбому в світі рок-н-ролу Back in black. Він прийшов і переміг.

Щоб відсвяткувати цю подію, на концерті AS / DS будуть виконані найвідоміші і улюблені хіти Дісі. Це буде 3-годинне грандіозне шоу. 3 години пролетять як одна пісня.

Концерт Льоши Маркеса vs гурт «Колір»

21 жовтня, 20:30 The Cult (вул. Чайковського, 7)

«Колір» – інді-фолк гурт з Одеси, що був заснований 2014го року. За версією авторитетного українського муз. ресурсу Культпростір, гурт «Колір» став одним з кращих музичних відкриттів 2015 року.

В травні 2016, Колір презентували свій дебютний альбом «Хто, як не ми», а вже наприкінці літа альбом з’явився в мережі і отримав лише схвальні відгуки від критиків. 7 пісень у форматі piano acoustic плюс 1 один бонус-трек, усі дуже різні за настроєм і кожна має свій «колір».

Маленька і тендітна солістка гурту Людмила Коллер була учасницею Х-фактору та Битви хорів, після чого стала ініціатором створення гурту, що вже завоював серця сотень українців.

Концерт гурту «Мачете»

22 жовтня, 19:00 Малевич: night club & concert arena (просп. В'ячеслава Чорновола, 2)

Гурт Machete в 2010 році створив Ярослав Малий, вокаліст «Токіо». «Мачете» став популярним миттєво завдяки відео «Ніжність». А потім був кліп «Не розлучайтеся», премія Europe Music Awards і близько 15 мільйонів переглядів в соцмережах. Це найсильніший успіх, який не покидає групу і донині.

Місько Барбара – Радіо Афродита 2.0.17

22 жовтня , 19:00 Львівський академічний драматичний театр ім. Лесі Українки (вул. Городоцька, 36)

«Радіо Афродита 2.0.17» – Міськова спроба уявити, як звучали б українські хіти ХХ століття на радіостанції УПА, якби її не знищили і вона б до сьогодні крутила нашу музику.

Виставки

Виставка World Black & White

20 жовтня - 28 жовтня Галерея-кафе «Ноїв ковчег» (вул. Ставропігійська, 9)

Експозиція включає роботи авторів чотирьох країн: Cole Thompson / США, Rohan Reilly / Ірландія, Yoshihiko Wada / Японія, Jefflin Ling / Малайзія. Роботи цих майстрів виключають постобробку, глядач побачить фотографії, які були створені в момент зйомки.

Виставка «(не)означені»

До 26 листопада Центр міської історії Центрально-Східної Європи (вул. акад. Богомольця, 6)

фото: Ira Prodyus

Виставка поєднує рефлексії художника Нікіти Кадана, істориків та інших дослідників щодо тем пов’язаних зі злочинами нацизму та сталінізму, етнічними чистками та іншими актами насильства в 30-40- роках ХХ століття.

Виставка «Тіло Обожествлене»

До 26 листопада Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького (просп. Свободи, 20)

Християнське мистецтво в центрі своїх зацікавлень ставить Втілення – переказ образу невидимого Бога не через реалістичне відображення реальності, а через пошук сенсів. Як достовірно представити Божу присутність за допомогою художніх «знарядь»? Чи кодифікована мова іконографічного переказу є надалі відповідною, тобто зрозумілою сучасникам? Чи є і де проходить межа пошуків іконописця для вислову Втілення?

Виставка Миколи Журавля «Трансформація простору»

До 5 листопада Мистецька галерея Гері Боумена (вул. Наливайка, 18)

Виставка про те, що залишиться після нашої цивілізації. Техніка Миколи Журавля багатошарова, його картини – немов стародавні фрески, над якими працював час. У нових роботах до багатошаровості живопису додаються несподівані матеріали, зокрема, метал: півсфери, сітки, непізнані деталі.

Виставка Остапа Лозинського «Тривога. Шкіц до пейзажу»

До 19 листопада Галерея сучасного сакрального мистецтва «IconArt» (вул. Вірменська, 26)

Малярством, на відміну від іконопису, який на рівні підсвідомості є певною втечею від навколишньої реальності, пошуком абсолюту, так направду, займаюсь доволі рідко. Воно для мене слугує радше засобом розмови. Споглядаючи життя, проблеми людини, її взаємодії з світом та ближніми, Богом викликають у мені масу запитань, відповіді на які знайти вкрай складно (та чи й потрібно?). Лише тоді, коли визріває потреба глибшого діалогу – засоби малярства допомагають мені в цьому. (с) Остап Лозинський

Виставка ретро-листівок «Carte postale: жінка на зламі епох»

До 29 листопада Львівська національна галерея мистецтв (вул. Стефаника, 3)

Виставка ретро-листівок кінця ХІХ – початку ХХ століття з приватної колекції Оксани Бобошко-Вандеховен. Ілюстровані поштові листівки, найчастіше з зображенням жіночої постаті – зробили значний вклад у розповсюдження сецесії. Саме «прекрасна стать» пропагувала новий стиль, який мав виразне феміністичне забарвлення. Вітальні могутні сили природи і жіноцтва, як їх втілення – це улюблені мотиви сецесії.

Освітні події

Лекція «Арт і урбаністика: сприйняття міста через мистецтво»

21 жовтня 2017, 13:00 Музей міста (пл. Ринок, 1)

Зустріч з істориком мистецтва та графіком Галиною Хорунжою. Подія відбудеться в рамках виставки харківської художниці Ольги Бабак «Реальність мінлива». Йтиметься про мистецтво та художні засоби, як способи дослідження міста, його урбаністичних образів, переосмислення простору, який нас оточує та взаємовплив між нами та містами.

Лекція «Тибетський буддизм. Медитація в буддійській практиці»

21 жовтня, 17:00 Перша львівська медіатека (вул. Мулярська, 2а)

В буддизмі слово «медитація» означає «без зусиль перебувати у тому, що є». Це досягається через заспокоєння та зосередження ума, розвиток співчуття і мудрості, а також за допомогою роботи з енергетичними каналами в тілі та формами Будд. Найефективніший шлях — постійне ототожнення із власною просвітленої природою і переживання навколишнього світу як Чистої країни — саме цьому вчать у Діамантовому шляху.

Лекцію прочитає Олександра Рибін, учень Лами Оле Нідала.

Розмова з Остапом Сливинським «Чи така страшна неперекладність, як її малюють?»

22 жовтня, 18:00 Книгарня «Є» (просп. Свободи, 7)

Модераторка – Галина Крук. Остап Сливинський – український поет, перекладач, літературознавець, автор книжок «Жертвоприношення великої риби», «Полуднева лінія», «М’яч у пітьмі», «Адам» та ін. Поезії та переклади Остапа Сливинського були відзначені та ставали фіналістами українських та міжнародних літературних премій: Gaude Polonia, Літературної премії імені Богдана-Ігоря Антонича «Привітання життя», Премії Посольства Республіки Польща в Україні за найкращий переклад року з польської мови, Літературної премії імені Джозефа Конрада-Коженьовського та ін.

Вечірки

Вечірка Mehanizm

21 жовтня, 22:15 !FESTrepublic Club (вул. Старознесенська, 24-26)

Лайн-ап: Berchy (Київ; Materia); Kolosova (Київ; Materia); Mike Trofimov / 420 AM; Spudder (Львів; Vergo Sound); Veronika (Львів; Vergo Sound); Votuma (Київ; Aplay).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: