Виявити схильність до раку та перевірити організм за добу: нові можливості українських лабораторій вражають (фото, відео)

IMG_5941

Цьогоріч лабораторія «Сінево» відзначає ювілей роботи в Україні. За цей час фахівці лабораторії виконали 50 мільйонів тестів.

Про те, як Україна виходить на європейський рівень діагностування, читайте в нашому інтерв’ю з Уляною Яринич, заступницею директора з розвитку медичних структурних підрозділів Західного регіону.

Матеріал підготовлено за підтримки мережі лабораторій «Сінево».

Розкажіть про здобутки Ваших лабораторій за десять років роботи, скільки українців скористалися Вашими послугами?

З початку роботи Сінево, з 2007 р., виконано 50 мільйонів тестів. Нашими послугами скористалися вже 10 мільйонів українців. На сьогодні працює більше 200 кабінетів для прийому біоматеріалу та 7 сучасних медичних лабораторій, оснащених новітнім обладнанням для ще більш якісних автоматизованих досліджень.

[dyvys_blockqoute text="Нашими послугами скористалися вже 10 мільйонів українців" author=""]

За ці роки ми стали не лише лідером лабораторного ринку, а з гордістю стверджуємо, що вивели медичну лабораторну діагностику на новий якісний рівень. Завдяки точній та швидкій роботі наших лабораторій, все більша кількість українців отримує змогу вчасно виявити захворювання та своєчасно почати продуктивне лікування. Адже профілактична здача аналізів може попередити неймовірну кількість хвороб.

Які основні особливості обладнання, яке використовує лабораторія Сінево?

Мережа медичних лабораторій «Сінево» оснащена найбільшою лабораторною базою в Україні та обладнана кращими апаратами компанії Roche Diagnostics (Швейцарія), Siemens (Німеччина), BioRad (Німеччина), Euroimmun (Німеччина). При цьому, слід зазначити, що група Synevo має мультинаціональні домовленості з провідними виробниками лабораторного обладнання та сертифікованих реагентів, котрі можуть дозволити собі далеко не всі лабораторії в Україні. А саме від них залежить якість та точність виконаних досліджень.

У Вас є якесь унікальне для України обладнання, що дозволяє отримувати точніші результати?

Кожен лабораторний аналізатор по-своєму унікальний і неповторний. Наприклад, прилад,  якого більше немає в Україні ні в одній з лабораторій – це модульно-аналітична платформа cobas 8000 (виробництва Roche Diagnostics). Вона виконує до 8400 тестів на годину по таким групам досліджень, як біохімія, гормони, онкомаркери та багато інших.

Чому Ви вважаєте, що роль якісних лабораторних даних є важливою для постановки фахового діагнозу?

Цікаве запитання. Уявіть, що Ви звернулися до лікаря зі скаргою на підвищену температуру. Немає ніяких симптомів застуди і нічого більше не турбує. Як лікар має обрати лікування?

Результати аналізів – це основа будь-якого діагнозу. Більш того, це один із найголовніших факторів при постановці достовірного та правильного діагнозу. Жоден діагност не візьме на себе право встановлювати діагноз, а згодом і лікування, без урахування результатів дослідження організму.

[dyvys_blockqoute text="Результати аналізів – це основа будь-якого діагнозу" author=""]

Обов’язково варто зауважити, що своєчасне звернення до лікаря підвищує шанси на швидке одужання. Згідно статистиці, Україна знаходиться в п’ятірці лідерів країн по смертності населення. І жахливо те, що більша кількість людей помирає саме через запізніле виявлення хвороби.

Щоб підвищити рівень життя співвітчизників, «Сінево» створили різноманітні комплекси аналізів – чек-апи. Чек-ап (Check-up) – це загальне або спеціалізоване обстеження організму, мета якого виявити захворювання на максимально ранній стадії. Для того, щоб зробити один із чек-апів, не обов’язково звертатись до лікаря. Кожен бажаючий може обрати свій напрямок обстеження (онко, серце, і т.д.) та у більшості випадків отримати результати протягом доби.

Яким чином якісні результати аналізів розширюють можливості лікаря-діагноста?

Діагностика неможлива без достовірних результатів дослідження стану організму людини. Не можна довіряти діагнозу, якщо він побудований без урахування результатів аналізів.

[dyvys_blockqoute text="Завдяки іноземному обладнанню, яке мають лабораторії «Сінево», стало можливим проявити схильність до захворювання, в тому числі онкозахворювання" author=""]

За допомогою досліджень можна своєчасно виявити хворобу та в короткі строки почати плідне лікування. Більш того, завдяки іноземному сучасному обладнанню, яке мають лабораторії «Сінево», стало можливим проявити схильність до захворювання, в тому числі онкозахворювання. Таке дослідження не лише допомагає розпочати своєчасну профілактику, а може врятувати життя.

Наскільки швидко Ваші клієнти можуть отримати результати власних аналізів?

Майже всі дослідження виконуються за добу, і більшість з них у той день, коли ви здали аналізи (такі як біохімія, загальна клініка, гормони, онкомаркери).

Ми завжди вказуємо максимальний термін виконання дослідження, але результат часто готовий раніше. Крайній термін готовності результатів завжди вказано на бланку, який видають після оформлення замовлення на аналізи.

Для комфорту своїх клієнтів, ми надсилаємо SMS-сповіщення, як тільки готові всі результати аналізів у замовленні, а самі результати надсилати на електронну пошту клієнта. Проглянути їх можна в особистому кабінеті клієнта або на сайті.

Чи існують у Вас супровідні сервіси для комфорту клієнтів?

Що стосується лабораторних центрів, ми регулярно розширюємо нашу мережу. Ми намагаємося надати сучасну лабораторну діагностику максимально великій кількості населення України. Наразі мережа «Сінево» вже присутня у всіх регіонах країни та примножує свої відділення. Отримати роздруківку результатів своїх досліджень можна в будь-якому лабораторному центрі «Сінево» за наявності бланку замовлення або паспорта. Згідно з політикою конфіденційності, ми ніколи не передаємо результати третім особам.

[dyvys_blockqoute text="Наразі мережа «Сінево» вже присутня у всіх регіонах країни та примножує свої відділення" author=""]

Також, завдяки особистому кабінету зберігання результатів аналізів в одному онлайн-сервісі Vitagramma, наші клієнти отримують результати миттєво. Вітаграмма – це унікальний кабінет зберігання результатів досліджень у одному місці, він також дає змогу  отримувати спеціальні пропозиції зі знижками від «Сінево».

Для комфортного та швидкого замовлення аналізів, також варто скористатися онлайн-замовленням. За кілька хвилин можна: вибрати необхідні тести, обрати бажане відділення та заповнити дані клієнта. Таким чином, клієнт економить свій час та при оплаті онлайн отримує знижку 5% від загальної вартості дослідження.

Чому вам можна довіряти, і чому можна бути впевненим, що ваші спеціалісти зроблять аналізи якісно?

Одним із ключових моментів у роботі мережі лабораторій «Сінево» на всіх етапах лабораторної діагностики є постійний контроль якості, впровадження нових стандартів операційних процедур (СОП), оновлення / зміна існуючих внутрішніх стандартів, а також регулярний європейський аудит групи SYNEVO.

Завдяки максимальній автоматизації всіх лабораторних процесів в компанії «Сінево» фактор «людської помилки» зводиться до мінімального.

Крім того, можемо похвалитися унікальною для України  інтегрованою інформаційною системою «Silab» — розробкою компанії «TotalSoft» (Румунія). Об’єднання лабораторій і лабораторних центрів у єдину мережу, штрих-кодування зразків, on-line підключення лабораторного обладнання до системи та on-line валідація результатів, їх автоматична відправка електронною поштою — все це максимально автоматизує процес і забезпечує якісний результат досліджень.

І ще один важливий аспект: ми регулярно проходимо зовнішні оцінки якості DGKL (Rfb Німеччина), Randox (Riqas Англія).

Якими Ви вважаєте основні принципи Вашої роботи?

Медична лабораторія надає лікарям всю необхідну інформацію про стан здоров’я пацієнта, використовуючи сучасні методи лабораторної діагностики.

Ми робимо лабораторні дослідження доступними в національному масштабі, сприяючи покращенню здоров’я населення та розвитку системи Охорони Здоров’я України.

Цінності компанії «Сінево» - це якісне виконання своєї роботи; робота з колегами для досягнення кінцевого результату; відкритість до нових ідей, які можуть принести користь компанії; адаптація компанії та персоналу до швидкоплинного зовнішнього середовища; бажання розвивати людей, які працюють на компанію.

Яким чином Ви готуєте власних фахівців, що працюють у лабораторії?

Наш персонал – це один із найважливіших гвинтиків загального механізму достовірного лабораторного дослідження. Багато уваги ми приділяємо кваліфікації співробітників лабораторних центрів. Адже вони є першими, хто спілкується з клієнтом та отримує біоматеріал. Саме тому в «Сінево» започаткували школу, яка навчає та підвищує кваліфікацію наших медсестер. За рік у ній проходить навчання понад 400 співробітників.

У школі вивчають техніку забору (взяття) біологічного матеріалу (з відпрацюванням навичок на муляжах), клієнтоорієнтовнiсть, зберігання/транспортування матеріалу, невідкладну допомогу, роботу з лабораторно-iнформацiйною системою «Сінево», епідрежим та багато іншого.

[dyvys_blockqoute text=" У «Сінево» започаткували школу, яка навчає та підвищує кваліфікацію наших медсестер. За рік у ній проходить навчання понад 400 співробітників" author=""]

Успішність навчання перевіряється за допомогою комп'ютерного тестування, за результатами якого видається сертифікат «Сiнево».

Наш навчальний центр, який ми лагідно називаємо «школою», виконує ще одну важливу функцію — мотивує виконувати роботу якісно, а також поважати і любити клієнтів.

Всі наші лікарі-лаборанти проходять навчання з підвищення своїх знань в спеціальних закладах. Обов'язковою умовою є навчання нашого лабораторного персоналу інженерною службою компаній, які обслуговують сучасне іноземне лабораторне обладнання.

[dyvys_blockqoute text="Кілька років підряд, ми організовуємо міжнародну конференцію «Synevo Day», де українські лікарі мають змогу послухати лекції-доповіді від провідних зарубіжних спеціалістів медичної сфери" author=""]

Варто зауважити, що навчаємо ми не лише внутрішній персонал. Вже кілька років підряд, ми організовуємо міжнародну конференцію «Synevo Day», де українські лікарі мають змогу послухати лекції-доповіді від провідних зарубіжних спеціалістів медичної сфери. Таким чином, ми підіймає рівень знань лікарів.

В 2017 році, «Сінево Дей» відвідало більше 1300 спеціалістів з усіх регіонів України.

Матеріал підготовлено за підтримки мережі лабораторій «Сінево».

«Сінево» прагне покращити здоров’я української нації та привернути увагу до ідей профілактичної медицини та вчасної діагностики. Проходьте регулярні дослідження і будьте здорові!
Інформаційна служба: 0 800 50 70 30 (безкоштовно зі всіх номерів) 044 20 500 20 (Київ)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: