На «Полімінералі», де стався обвал, будуть проводити моніторинг (відео)

Yzobrazhenye2

23 жовтня, Львівська ОДА провела  нараду щодо вирішення проблемних питань Стебницького калійного родовища солей.

Також із цього приводу в ЛОР відбулася розширена комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації.

На нараді в ЛОДА вирішили, що ситуацію необхідно моніторити. Раніше, 10 жовтня, сесія ЛОР виділила із обласного бюджету майже 1,5 мільйона гривень на проведення моніторингу впливу підприємства на дану територію.

«30 вересня відбулося провалля земної поверхні, ми досліджували, яким чином ситуація може розвиватися далі. Відповідно сьогодні скликали всі інституції, які займалися цим питанням. Серед них – Інститут геології та геофізики, Національний університет «Львівська політехніка»,  Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, ТзОВ «Інститут «Гірхімпром»,- зазначив директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник.

Він додав, що у ході наради вдалось отримати відповіді від декотрих інституцій стосовно того, які першочергові заходи необхідно вжити і за підсумками наради, окрім того, підпишуть угоду про проведення моніторингових досліджень.

Читайте також: Відкладена небезпека. Що відкрив обвал грунту під Стебником (фото, відео)

Нагадаємо, 10 жовтня, під час сесії Львівської обласної ради, депутати прийняли рішення про виділення коштів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища для проведення моніторингових дослідження і передбачення розвитку подальшої ситуації  в зоні впливу рудника №2 ПАТ «Стебницьке ГХП «Полімінерал».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: