В Україні рівень толерантності до ЛГБТ є найнижчим у суспільстві

299fa628f7ab0ba174ed5f06740c8d1e

Українці найбільш толерантні до людей іншої національності та тих, хто розмовляє іншою мовою.

Про це свідчать дані соціологічного дослідження на тему «Українське суспільство та європейські цінності», повідомляє Дивись.info.

24 жовтня у Львові презентували результати соціологічного дослідження на тему «Українське суспільство та європейські цінності», яке у квітні-червні 2017 року провів Інститут Горшеніна у співпраці з Представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі.

Читайте також: Уявлення українців про європейські цінності залежить від регіону, — дослідження

Експерти зафіксували, що у свідомості українців найвищий рівень толерантності спостерігається відносно людей іншої національності та тих, хто розмовляє іншою мовою. Поряд з цим, рівень толерантності до ЛГБТ є найнижчим у суспільстві — кожен третій українець (39,3%) не згодний приймати у жодній якості представників сексуальних меншин. Більшість респондентів виступили проти гей-парадів та публічного прояву гомосексуальної орієнтації. При цьому, всі вони визнали, що у нашій країні існує нетолерантне ставлення до гомосексуалістів.

«Для порівняння, ставлення респондентів до людей, які відбули кримінальне покарання, є вищим. 36,9% відповіли, що готові прийняти їх як громадян своєї країни», — зазначають дослідники.

Дані дослідження

Читайте також: Понад 60% українців спілкуються вдома державною мовою

Варто зазначити, що у дослідженні взяло участь понад 2 тисячі респондентів у віці від 18 років, які мешкають у різних регіонах України, окрім окупованого Криму, а також Донецької та Луганської областей. Квотна вибірка була розроблена за статтю, віком та місцем проживання. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/- 2,2%. Опитування проводилось ще до початку дії безвізового режиму України з ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: