Від початку року у Львові чадним газом отруїлась 61 людина

de8970f3a6d49488f401618ceb986ec9
Фото: Острожецька громада

З початку року у Львові зафіксовано 32 випадки отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждали 61 людина, 18 з них – діти.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

Головною причиною отруєння чадним газом стає недбале ставлення до газових приладів, неуважність та недотримання елементарних правил безпеки.

За повідомленням прес-служби, у Галицькому районі Львова від початку року зафіксовано 10 випадків отруєнь чадним газом, внаслідок яких постраждало 16 осіб, з них 3 дітей; у Шевченківському – 4 випадки, постраждало 7 осіб, з них 2 дітей;  у Личаківському  – 6  випадків, постраждало 17  осіб, з них 7 дітей; у Залізничному – 3 випадки, постраждало 5 осіб;  у Сихівському – 5 випадків, постраждало 8 осіб, з них 3 дітей; у Франківському  – 3 випадки, постраждало 8 осіб, з них 3 дітей.

Отож, перед запалюванням газового приладу слід привідкрити вікно чи кватирку і перевірити, чи провітрювач, який встановлений у пластиковій рамі, є відкритий і допускає повітря у приміщення. Опісля – перевірити наявність тяги у вентиляційному димовому каналі і лише після цього запалювати газовий прилад. Якщо немає тяги – слід викликати газову службу.

Також у міській раді застерігають, аби мешканці не використовували газову плиту для обігріву приміщення. Оскільки при тривалій роботі газової плити повітря забруднюється шкідливими продуктами згорання газу, зокрема, чадним газом, який не має кольору, запаху, але він дуже отруйний у будь-якій концентрації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: