Американська компанія Avellana Gold просить у Генпрокуратури захисту від рейдерів    

6786c61a8d0f27343f14a88869bf56788bd4907d

Компанія-інвестор Avellana Gold звернулася до генпрокурора Юрія Луценка з проханням розслідувати вилучення ліцензії на видобуток поліметалів Мужіївського родовища.

Днями силовики провели обшук в офісі «Карпатської рудної компанії», яку раніше викупила американська компанія Avellana Gold Ltd, повідомили у компанії.

На місці працівникам підприємства повідомили, що обшук проводить Генеральна Прокуратура в рамках кримінальної справи, що стосується попередніх власників підприємства «Карпатська рудна компанія». Силовики в масках вилучили ноутбук з конфіденційною унікальною інформацією про родовище та спецдозвіл на розробку Мужіївського родовища поліметалів, які належать американському інвестору  Avellana Gold.

Разоми з тим, відомо, що раніше генеральний прокурор Юрій Луценко підписав  розпорядження, яке забороняє силовикам проводити обшук без попереднього витребовування необхідної інформації та вилучати сервери компанії, якщо вони не є фактажем у кримінальній справі. Також Луценко заборонив використання силовиками балаклав під час обшуку, йдеться у зверненні.

«В нас є підстави вважати вилучення документів, які належать Avellana Gold, рейдерським блокуванням роботи компанії з боку “зацікавлених осіб”. Про це також свідчить і систематична замовна інформаційна кампанія у ЗМІ дискредитаційного характеру з неправдивою інформацією про компанію, яка розгорнулася відрізу після придбання активів Avellana Gold Ltd. у 2016 році. Конкуренти намагаються прив’язати компанію до скандального міністра Захарченка та колишнього оточення Януковича», – йдеться у зверненні американського інвестора Avellana Gold до генпрокурора Юрія Луценка.

На сьогодні американська компанія Avellana Gold розробила для регіону проект з видобутку поліметалів, у який планує інвестувати близько $100 млн та отримала всі погодження на ведення бізнесу.

В офіційному зверненні до Юрія Луценка компанія-інвестор Avellana Gold просить вжити відповідних заходів і провести оперативне розслідування подій 20 жовтня, а також допомогти повернути компанії вилучені документи і майно.

Нагадаємо, у 2016 році Avellana Gold придбала підприємства «Карпатська рудна компанія» і «Західна геологорозвідувальна компанія», що володіють спеціальними дозволами на видобуток і розвідку поліметалевих руд у Західній Україні (Мужіївське, Берегівське і Квасівське родовища). Також ухвалою  Печерського райсуду Києва (№757/55085/16-к) компанія довела статус добропорядного набувача прав на спецдозвіл на Мужіївське родовище. Суд також не виявив зв’язків Avellana Gold з попередніми власниками «Карпатської рудної компанії».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: