Львівські депутати побоюються, що держбюджет-2018 загальмує децентралізацію

IMG_6730

Депутати Львівської обласної ради звернулися до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо зміцнення фінансового стану місцевих бюджетів у 2018 році, передає кореспондент Дивись.info.  

Депутати Львівської обласної ради звернулися до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо зміцнення фінансового стану місцевих бюджетів у 2018 році, передає кореспондент Дивись.info.  

Як зазначається у зверненні, окремі положення проектів законів України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» та «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України», погіршують фінансовий стан місцевих бюджетів, розбалансовують їх і гальмують процес децентралізації.

«З 2018 року на фінансування з місцевих бюджетів передаються вищі навчальні заклади І-ІІ рівнів акредитації без відповідного фінансового ресурсу (орієнтовно на 300 млн гривень). В обсязі освітньої субвенції не враховано видатки на здобуття повної загальної середньої освіти для 927 студентів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (педагогічні, культосвітні, музичні та медичні коледжі/училища комунальної власності)», - йдеться у зверненні.

Відтак, облрада пропонує джерелом фінансування переданих вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації визначити додаткові надходження до обласного бюджету податку на доходи фізичних осіб (3 %) за рахунок зменшення для державного бюджету. Також збільшити освітню субвенцію для обласних бюджетів на загальноосвітній компонент зарплати педпрацівників вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації комунальної власності на 15 млн грн і переданих з державного бюджету – на 70 млн гривень.

У зверненні також йдеться про потребу збільшення фінансування медицини на  1,2 млрд грн.

«Упродовж восьми місяців поточного року за рахунок централізованих поставок з Міністерства охорони здоров’я України лікувальні заклади отримали медичних препаратів на суму 122,7 млн грн або лише 67,6% від планових показників (181,4 млн грн за 2016 рік). За квотою 2017 року (339,7 млн грн при потребі 900 млн грн) постачання медпрепаратів ще не розпочалося», – наголошується у зверненні.

Депутати пропонують збільшити обсяг медичної субвенції щонайменше на 50%, у тому числі з визначенням цільових коштів на дороговартісне лікування дітей-інвалідів, нефрологічних та інфекційних хворих, хворих на цукровий діабет.

У звернення наголошується,що розрахунковими показниками Міністерства фінансів України на 2018 рік передбачено для обласного бюджету Львівської області додаткову дотацію на фінансування переданих з державного бюджету видатків на утримання закладів освіти та охорони здоров’я в сумі 680,3 млн грн, що на 32,3% менше ніж у 2017 році.

«За умови зростання заробітної плати працівників закладів освіти, мінімальної заробітної плати працівників бюджетної сфери, росту цін і тарифів, додаткова потреба місцевих бюджетів у коштах на фінансування переданих з державного бюджету видатків з утримання установ освіти та охорони здоров’я становитиме 2,1 млрд грн або втричі більше розрахункових показників Міністерства фінансів України», – йдеться у зверненні.

Відповідно до прогнозованих обсягів місцевих бюджетів на 2018 рік, збільшення податків і зборів не покриє стрімкого зростання цін і тарифів, а також мінімальної заробітної плати працівників бюджетної сфери. Внаслідок цього диспропорції місцевих бюджетів на визначені законодавством повноваження сягнуть майже 2 млрд гривень.

Облрада пропонує продовжити перерахування обласним бюджетам 50% понадпланових надходжень митних платежів та запровадити порядок зарахування до місцевих бюджетів акцизного податку залежно від фактичної реалізації пального в розмірі 5% від його вартості, а також передбачити норму щодо зарахування частини цього податку (50 відсотків або 250 млн грн) до обласних бюджетів з наступним розподілом зазначених коштів на ремонт автомобільних доріг в інших населених пунктах без автозаправних станцій.

Депутати також просять ще 71,5 млн грн на завершення реконструкції Львівського обласного перинатального центру та введення його в експлуатацію.

Водночас в області існує потреба в коштах на завершення будівництва (реконструкції) ряду соціально важливих об’єктів у сумі понад 120 млн гривень.

В державному бюджеті на 2018 році пропонується передбачити окрему субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам області на збереження історичної забудови міст, об’єктів історико-культурної спадщини та об’єктів ЮНЕСКО в сумі 130 млн гривень.

Також необхідно передбачити у Державному бюджеті України на 2018 рік кошти у сумі 25 млн грн для Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України або Львівської облдержадміністрації на виконання окремої бюджетної програми «Реставрація та реабілітація (ревалоризація) об’єктів комплексу пам’ятки архітектури національного значення XVIII ст. ох. № 376 Архикатедрального собору святого Юра у Львові (впорядкування території, горішнього і долішного подвір’їв, реставрація дзвіниці, брам та огорож, завершення реставрації Митрополичих палат, влаштування об’їзду північного і західного корпусів капітули)».

Львівська облрада пропонує передбачити у показниках проекту Державного бюджету України на 2018 рік кошти в сумі 1 553 млн грн. на модернізацію та технічне переоснащення шахт ДП «Львіввугілля», придбання засобів індивідуального захисту для шахтарів та часткове покриття витрат із собівартості продукції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: