Саакашвілі отримав документи про позбавлення його громадянства

2049825

Екс-губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі отримав документи з Адміністрації Президента про позбавлення його українського громадянства.

Про це повідомила прес-секретар політика Мар'яна Почтар, пише LIGA.net.

«Документи з Адміністрації Президента отримані, хоча не всі. Але документів досить для того, щоб подавати позов до суду», – сказала вона.

Захисники Саакашвілі мають намір подати позов до суду, щоб опротестувати позбавлення його громадянства. За словами Почтар, це станеться найближчим часом.

11 вересня, коментуючи інцидент в пункті пропуску Шегині, президент Петро Порошенко зазначив, що Саакашвілі слід оскаржити в суді позбавлення його громадянства, а не порушувати закон. Порошенко сказав, що з моменту підписання указу «ніхто до суду не звертався».

За словами ж Саакашвілі, він не міг оскаржити позбавлення громадянства в суді, оскільки Адміністрація Президента не видала йому документи по цій справі.

«Для того, щоб подати позов про незаконність цього рішення, мені необхідно додати до заяви документи, на підставі яких я був позбавлений громадянства. Ці документи мені досі не видають, і я навіть почав сумніватися, що такі документи існують», – говорив Саакашвілі 19 вересня.

29 вересня АП продовжила термін розгляду запиту Саакашвілі на надання йому документів, згідно з якими він був позбавлений українського громадянства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: