В Україні хочуть ввести податок на домашніх тварин

puppy and kitten
Фото: КатАнтик

Нардепи хочуть зобов'язати українців реєструвати домашніх тварин та платити за них по 180 гривень – відповідний законопроект опублікований на сайті ВР.

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №7220, у разі прийняття якого українців зобов'яжуть реєструвати і чіпувати домашніх котів і собак. Реєстрації будуть підлягати всі тварини, віком від 2 місяців

Про це повідомляється на сайті парламенту.

«Тільки механізм адекватної відповідальності за неналежне утримання тварин здатний врегулювати такі питання, як зниження рівня конфліктності населення та запобігання жорстокості по відношенню до тварин», - йдеться у поясненні до законопроекту.

Законопроектом пропонується включення норм щодо заборони використання тварин на випробувальних мисливських станціях, а також для проведення іспитів, змагань і притравки мисливських собак.

Також пропонують заборонити розведення домашніх безпородних тварин, використання тварин для зайняття жебрацтвом, торгівлю домашніми або опікуваними тваринами в громадських місцях, не відведених спеціально для цих цілей, або без ветеринарних документів, передбачених законодавством про ветеринарну медицину, умертвіння вагітних самок тварин, умертвіння тварин за участю або у присутності неповнолітньої особи.

Також пропонується справляти адміністративний збір у розмірі 0,1 прожиткового мінімуму для працездатних осіб за державну реєстрацію домашніх або безпритульних тварин; за внесення змін до записів електронної бази даних обліку домашніх та безпритульних тварин, які мають власників або опікунів, у тому числі виправлення технічної помилки, допущеної з вини заявника, у розмірі 0,04 прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Фінансове забезпечення державних реєстраторів (крім приватних ветеринарних установ, закладів та служб) пропонується здійснювати за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів.

За цим документом, реєстрації будуть підлягати всі тварини, віком від 2 місяців – після неї тварині видадуть довічний порядковий номер, який прикріплюватиметься до нашийника.

При цьому буде введений новий збір на домашніх собак і котів в розмірі 180 гривень за реєстрацію.

Крім того, серед іншого, українців зобов’яжуть при переїзді повідомляти в 5-денний термін ветеринарну службу про наявність у них вихованців;

Введуть обов’язкове відвідування ветеринарних клінік – не рідше, ніж раз на три роки;

Пропонують заборонити розводити потомство на дому – це доведеться робити виключно в ліцензованих племінних розплідниках і кінологічних клубах, що мають ліцензію.

На думку депутатів, які підписалися під цим законопроектом, контроль за дотриманням всіх нововведень має здійснювати Нацполіція.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: