Депутат хоче знати, чи варто місту позичати кошти, якщо вони є на депозитах

b92606bea45c13bdb2cba2be9833cff2
фото: varianty.lviv.ua

Міського голову Львова Андрія Садового просять відзвітувати про те, наскільки ефективно міська влада Львова розпоряджається коштами міської скарбниці.

Йдеться зокрема про розміщення міських коштів на банківських депозитах. Відповідне звернення під час сесії  озвучив депутат Львівської міської ради Петро Адамик, передає кореспондент Дивись.info.

«Як для бізнесу, так і державного чи місцевого бюджету мало просто мати гроші на рахунках. Набагато важливіше – уміти їх максимально раціонально використовувати.

Яскравий приклад – кошти Львівської міської ради, зокрема, та їх частина, що розміщена на депозитах в банку. Звичайно, відповідно до законодавства, місцеві органи влади мають право розміщати свої кошти на депозитних рахунках. І такий крок має свою логіку – якщо немає на що витрачати гроші, то чому б їм не приносити прибуток місту у вигляді відсотків?

Питання в іншому – чи сьогодні це найбільш раціональний крок, тоді, коли місто мусить позичати гроші в інших фінустанов для купівлі нового електротранспорту, і ремонту доріг, створення дошкільних навчальних закладів, побудови паркінгів тощо.

Думаю, варто, з’ясувати, і можливо переглянути таку політику» – йдеться у звернні депутата. Зокрема він хоче знати скільки тендерів було відмовлено за ініціативи замовників більше ніж один раз і кошти по їх пропозиціях так і не були освоєні, в якій сфері найбільше невиконання міського бюджету за 2017 рік, які причини їх невиконання та кого притягнуто до відповідальності, яка сума коштів місцевого бюджету знаходиться на депозитах у банках та на яких відсотках, роз’яснити про основні причини їх розміщення на рахунках в банках, чи відсоткові ставки за депозитами перекривають наслідки інфляційних процесів?

«Звичайно, відсоткові ставки з депозитів – це найпростіший та найкомфортніший спосіб розпоряджатись коштами міської казни, але – чи ефективний він та вигідній громаді Львова?» – запитує депутат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: