Кожного тижня ми відкриваємо 2 нових виробничих підприємства, - Синютка

unnamed (6)

Про це голова Львівської ОДА заявив під час виступу на Міжнародному економічному форумі, що стартував сьогодні у Львові.

«Безпека і комфорт для ведення бізнесу дала нам на Львівщині можливість минулого року відкрити 50 нових виробничих потужностей, де роботу отримали 12 тисяч людей, - заявив Олег Синютка. - Цього року ми маємо можливість кожного тижня відкривати 2 нових виробничих підприємства, кожного тижня збільшувати кількість робочих місць на Львівщині, кожного тижня спонукати бізнес інвестувати саме сюди, для того, щоб отримати додану вартість, для того, щоб отримати відповідні можливості для розвитку.

Цим це підтримується? В першу чергу – це системна і відповідальні робота органів влади. Маючи принципову позицію і підтримку президента, маючи розуміння і всіляке сприяння уряду, ми на сьогодні створили систему супроводу інвестиційних проектів, яка дає можливість станом на 26 жовтня вести одночасно 162 нових підготовчих виробничих процеси. Тому ми сьогодні впевнені, що наша динаміка про відкриття кожного тижня двох виробничих підприємств, має заділ не лише на цей рік, а має заділ на початок наступного року.

Ми б дуже хотіли, аби саме ця динаміка і саме цей бізнес, який уже скуштував можливості інвестиційної привабливості Львівщини, був найкращим промоутером для нашого краю і для нових підприємств. Ми амбітні в тому, аби Львівщина була локомотивом промислової революції в Україні», - додав Олег Синютка.

Крім цього, він додав, що ключовою умовою для цього є відсутність корупції як на Львівщині, так і в Україні загалом. «Я переконаний,  що багато бізнесменів бачили і відчули принципову позицію президента і керівника уряду, що не має бути жодних перевірок, жодних «мапед-шоу», жодних перешкод для ведення бізнесу. Щоб ті можливості, які є у правоохоронної системи, були скеровані не на перешкоджання бізнесу, а на підтримку і усунення бар’єрів. Чиновники Львівщини, держслужбовці, органи місцевого самоврядування сьогодні є партнерами бізнесу».

Новий економічний хаб

Про таку ідею розповів Степан Кубів, перший віце-прем’єр-міністр України.

Під час свого виступу він зауважив, що динаміка зовнішньої торгівлі збільшилась на 19%.

«Цифри підтверджують, що промисловість на Львівщині зросла на 3,2%, сільське господарство на 2,8%. Прямі іноземні інвестицій виросли на понад 5%, на 22,9% – експорт, – зауважив Степан Кубів. – 7 львівський ІТ компаній сходять щороку у топ-100 кращих аутсорсингових компаній. Львівщина – той регіон який має переваги безвізу. І зараз ми говоримо про Львів як  про новий економічний хаб, який дозволить у транскордонному співробітництві показати нову модель регіонального й національного рівня. Цей новий статус “хаб” як стратегія, як символ, тягне за собою нові можливості й нові переваги».

Про професійну освіту

Водночас, посадовці зауважують на важливості мати потрібну кількість фахової робочої сили, яка би працювала на відкритих підприємствах. Цьому сьогодні буде присвячена окрема панель.

Читайте також: Якщо інвестор прийняв рішення інвестувати, то ми кістьми ляжемо, але збудуємо, — Роман Матис

«Особливо на що хочу звернути увагу – це робітники, які допоможуть бізнесменам, які допоможуть тим, хто готовий започаткувати власну справу. Сьогодні ми пишаємося тим, що на Львівщині 11 529 учнів навчаються у системі професійно-технічної освіти у 58 закладах, які ми повертаємо від системи підготовки юристів, економістів до системи підготовки виробничих процесів, - заявив Олег Синютка. – Я би хотів, аби саме бізнес сьогодні запропонував співпрацю освіти, науки і виробництва для того, щоби ті програми, за якими зараз готуються фахівці виробничої сфери, не були відірвані від виробництва, були адаптовані до сучасної техніки, були адаптовані до сучасних реалій і тих викликів, які сьогодні дає бізнес.

Питання освітнього процесу, питання підготовки трансформації професійно-технічної освіти буде окремим блоком під час нашого форуму. Я переконаний, що саме на цьому блоці, маючи можливість спілкуватися безпосередньо з міністром освіти Лілією Гриневич і маючи можливість відчути ті виклики, на які має мати відповідь система освіти України, бізнес дасть напрямки, які потребує».

Нагадаємо, ІА Дивись.info офіційний медіапартнер цьогорічного форуму. Програму читайте тут.

Усі фото: Дивись.info

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: