Трамп планує запровадити надзвичайний режим у США через наркотики

733d1895-39a3-4dc9-bc74-c27ad3dbdf0e

Президент США Дональд Трамп оголосив, що має намір на наступному тижні запровадити в країні режим надзвичайної ситуації через поширення наркотиків.

Про свої плани він розповів в інтерв'ю телеканалу Fox Business, передає Reuters.

«Наступного тижня я маю намір оголосити надзвичайний стан, стан національного лиха через наркотики. Ситуація з опіоідами жахлива», — сказав він.

При цьому Трамп зазначив, що частина наркотиків потрапляє в країну з-за кордону. У зв'язку з цим, підкреслив Трамп, «нам потрібна стіна», — стіна на кордоні з Мексикою, про плани будівництва якої він неодноразово заявляв в ході передвиборної компанії.

«Одна з причин, з якої ми потребуємо цієї стіни — це наркотики. Забудьте про переміщення людей, нам потрібна стіна, щоб зупинити обіг наркотиків», — наголосив Трамп.

Це не перший випадок, коли Трамп заявляє про необхідність введення надзвичайного стану через поширення опіоїдних препаратів, що викликають залежність. Минулого разу про це він говорив у  серпні 2017 року.

Велике число смертей від передозування опіоїдними препаратами в США пов'язано з широкою доступністю цих ліків, які виписуються за рецептами. Опіоїдні препарати у 50-100 разів потужніші ніж морфін.

У березні Дональдом Трампом була заснована президентська комісія по боротьбі з так званою «опіоїдною кризою».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: