Вчені прийшли до висновку, що Всесвіт не повинен існувати

the-universe-space-1_1024

Досліди з антипротонами змусили вчених сумніватися в існуванні Всесвіту.

За їхніми даними, на самому початку свого існування, рівні кількості речовини і антиречовини повинні були знищити один одного, повідомляє «Новое Время» з посиланням на Science Alert.

Вчені з Європейської організації з ядерних досліджень (CERN), провели надточні виміри магнітного моменту антипротона і не знайшли ніяких відмінностей між властивостями матерії і антиматерії. Але, якби це було так, частинки і античастинки взаємно знищили б один одну відразу ж після народження Всесвіту. Тобто, з точки зору фізики елементарних частинок, Всесвіт не повинен існувати.

«Всі наші спостереження показують повну симетрію між матерією і антиматерією, тому Всесвіт не повинен існувати насправді. Асиметрія повинна існувати десь, але ми просто не розуміємо, де саме», - говорить один з дослідників, Крістен Сморра.

Для вимірювання магнітних властивостей антипротонів фізики CERN скористалися пасткою Пеннінга, яка охолоджує частки до вкрай низьких температур і утримує їх за допомогою магнітних і електричних полів, поки проводяться вимірювання. В результаті вченим вдалося виміряти магнетизм антипротона з точністю до 9 цифр, перевершивши показник попередніх досліджень. Показники антипротона виявилися такими ж, як у протона.

При цьому Сморра і його колеги підвищили точність вимірів в 350 раз за допомогою дуже простого прийому - вони використовували не одну, а дві пастки Пеннінга, одна з яких працювала при кімнатній температурі, а друга - при майже абсолютному нулі. Як зазначає Сморра, пастки Пеннінга дозволяють проводити дуже точні виміри, проте навіть цієї точності не вистачає для повноцінних пошуків відмінностей між матерією і антиматерією.

Вченим тепер доведеться розробити і впровадити методи ще більш високоточного вимірювання властивостей протона і антипротона, щоб знайти порушення симетрії між ними. Продовження вивчення антиматерії може привести до відкриття ефектів поза рамками сучасних фізичних уявлень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: