«Таргани – проблема, а люди – чудові», — львівські студенти розповіли, що їх не влаштовує в гуртожитку

lpeuro-07-12-2

Освітній тижневик Львівської політехніки «Аудиторія» зробив опитування серед студентів «Що Вас не влаштовує в гуртожитку, а що подобається?».

Освітній тижневик Львівської політехніки «Аудиторія» зробив опитування серед студентів «Що Вас не влаштовує в гуртожитку, а що подобається?».

Валентин Мазур, студент першого курсу Інституту енергетики та систем керування:

«Бракує чистоти, але емоції добрі»

У кімнаті ми прибираємо, та живемо в блочній системі, а там не всі дотримуються чистоти. Хотілося б, щоб замінили старі ще радянські вікна, такі ж старі шафи. Я – першокурсник. Зжився зі сусідами досить легко. Розпитую їх про навчання, вони мені допомагають. Спершу хотів жити в одній кімнаті з друзями, але такої можливості нема. Гуртожиток – це гуртожиток, життя на квартирі не дає таких емоцій. Тут живеш сам, із такими ж студентами, вчишся давати раду з усім. Мені подобається.

Марія Нечипоренко, студентка третього курсу та Мар’яна Кашуба, студентка другого курсу Інституту архітектури:

«Таргани – проблема, а люди – чудові»

Тарганів потруїти передовсім треба. Та й головне, щоб сусіди їх не розводили. Ми повідомляли про цю проблему, залишаючи записи у спеціальному журналі. Але виводити їх лише в одній кімнаті не дасть результату. Треба в цілому гуртожитку потруїти. Ще б частіше вмикали гарячу воду і на триваліший час. Бо від 7 до 10 години ранку і потім аж від 19 до 22 години – незручно. Ще гірше, коли на час сесії на цілий місяць узагалі вимикають гарячу воду. Щоб одним чайником нагріти води для трьох, треба витратити багато часу. Гуртожиток подобається, бо тут ніколи не почуваєшся самотньою. Це школа життя, після якої точно оціниш і власний простір, і кращі умови проживання.

Зорє Мустафаєва, студентка другого курсу Інституту прикладної математики та фундаментальних наук:

«Є позитиви й негативи»

Подобається атмосфера і те, що завжди є з ким поспілкуватися, завжди весело. Не подобаються душ, тобто погодинне подавання гарячої води, таргани й миші. Нам повинні були обробити якимись засобами від них у кімнаті, але досі не зробили. У гуртожитку, де живу, – коридорна система, тож самотужки позбутися їх не вдається. Першокурсники зі старшокурсниками добре вживаються. Пригадую, як торік вселилася до гуртожитку, мала гарні враження. Хоча були такі, які мали в кімнаті не найкращу атмосферу. Та ще багато залежить й від стосунків між кімнатами.

Маркіян Ковальський, студент четвертого курсу Інституту економіки та менеджменту:

«Зате ціна невелика»

Умови не подобаються. Вода гаряча погодинно, це дуже незручно. Зі старих рамних вікон дуже дме. Ми їх утеплюємо, але це не допомагає. Не зверталися нікуди, бо не віриться, що щось зміниться. Цього року до нас підселили першокурсників. Дуже адекватні хлопці, тож легко зжилися. Хоча, думаю, все ж краще би було поселяти першокурсників разом. Наприклад, у нас кімната дуже потребує ремонту, а ми вже не бачимо сенсу його робити. Подобається те, що ціна невелика, ну й, самостійне життя.

Джерело: lp.edu.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: