У Львові демонтували майже 2000 незаконних рекламних конструкцій

img_0570_254bf
Фото: Курс

Від початку 2017 року у Львові демонтували 1 859 рекламних конструкцій, які були розміщені без дозволу, або ж термін дії дозволу на їх розміщення не був продовжений.

Про це розповіла в.о. керівника КП «Адміністративно-технічне управління» Наталія Сеньків, передає прес-служба ЛМР.

Так, цього року працівники відділу нагляду за станом зовнішньої реклами КП «Адміністративно-технічне управління» виявили 2 284 незаконно розміщених рекламних конструкцій та скерували 1 710 вимог про усунення порушення.

Відтак, було демонтовано 1 859 рекламних конструкцій, з них примусово – 1 273, і 586 – добровільно демонтували суб’єкти господарювання. Вивісок (з січня по квітень, оскільки був призупинений Порядок розміщення вивісок у Львові) демонтували 353, з них примусово – 224 вивіски, і 129 – добровільно.

Також з понад 100 вивісок зі словом «алкоголь», а з 28 березня КП «Адміністративно-технічне управління» демонтували 71 вивіску, а також 6 рекламних конструкцій алкоголю за 38 адресами.

Варто наголосили, що 6 квітня 2017 року Львівський окружний адміністративний суд скасував Порядок розміщення малих архітектурних форм (вивісок) у м. Львові, що унеможливило проведення демонтажів самовільно встановлених вивісок з квітня. У жовтні, розглянувши апеляційні скарги виконавчого комітету ЛМР та КП «Адміністративно-технічне управління» на постанову суду, Львівський апеляційний адміністративний суд задовольнив їх.

«Зараз є відновлений порядок, і ми будемо продовжувати здійснювати демонтажі та скеровувати вимоги. В роботі вже перебувають 695 вивісок, які встановлені незаконно», - наголосила в.о. директора КП «Адміністративно-технічне управління» Наталія Сеньків.

Зокрема, єдиною підставою для встановлення рекламної конструкції є її дозвіл, виданий виконавчим комітетом Львівської міської ради, або ж лист на відповідність малих архітектурних форм порядку та узгоджений паспорт малих архітектурних форм, якщо це вивіска. Конструкція, встановлена без належно оформлених документів, підлягає демонтажу.  Власник рекламної конструкції, оплативши витрати за демонтаж, транспортування та зберігання, може повернути демонтовану конструкцію. У разі повторного самовільного встановлення рекламного засобу за адресою, де він вже був демонтований силами КП «Адміністративно-технічне управління», витрати на демонтаж, транспортування та зберігання такого рекламного засобу постійно відшкодовуються суб’єктом господарювання у п’ятикратному розмірі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: