У Львові не вистачає грошей на зрізання аварійних дерев

derevo_1d883
фото: OKSANA VASKIV

Районним адміністраціям міста Львова виділять додаткові кошти на зрізання аварійних дерев.

Відповідне доручення під час засідання виконавчого комітету дав міський голова Андрій Садовий, передає кореспондент Дивись.info.

Як пояснив директор департаменту містобудування ЛМР Сергій Коровайник, районні адміністрації мають для цього лише 60% коштів від потреби. для виконання робіт із ліквідації аварійних дерев.

За його словами, зараз у місті близько сотні аварійних дерев.

«На одному з останніх виконкомів кожній районній адміністрації було виділено близько 200 тисяч гривень на такі обстеження та зрізку дерев. І зараз міський бюджет також буде шукати ці кошти. Близько мільйона гривень адміністраціям надавалось ще на початку року. Як показує практика, цих коштів є недостатньо. Постійно складаються переліки аварійних дерев. Деякий період міська рада не мала можливість їх ліквідовувати, бо не було коштів. Маємо надію, що з виділенням коштів ця проблема буле ліквідована. Єдина проблема, яка зараз є,  це фінансування цих робіт», – зазначив посадовець.

На ліквідацію одного дерева, в залежності від складності робіт йде до тисячі гривень. Цього року у Львові зрізали близько тисячі аварійних дерев.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: