В Україні учні початкової школи вчитимуться за методикою Lego

maxresdefault
Фото: YouTube

Учні 100 пілотних шкіл в Україні вчитимуться за методикою LEGO, яку з 2018-го планують поширити на всі школи. 

Учні 100 пілотних шкіл України вчитимуться за методикою LEGO, яку з 2018-го планують поширити на всі школи. 

Про це домовилися під час зустрічі Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич та генеральний директор The LEGO Foundation Джон Гудвін сьогодні, 27 жовтня 2017 року, передає прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Так, у другому півріччі 100 шкіл, які зараз пілотують новий стандарт початкової освіти, отримають набори «Шість цеглинок». Ними мають забезпечити кожну дитину в експериментальних класах.

Лілія Гриневич наголосила, що водночас із забезпеченням методиками так само важливо навчити педагогів їх використовувати – як і коли з ними можна працювати, на що вони спрямовані.

Зокрема, для перенавчання 22 тисяч вчителів, які наступного року братимуть перший клас, буде 2 модулі. Перший – для дистанційного курсу, який МОН планує запустити на початку 2018-го. У ньому будуть презентовані методики навчання через гру для початкової школи. Другий модуль буде розрахований на тренерів, які готуватимуть вчителів під час очного етапу. У ньому усі методики розглядатимуться на практиці.

Для того, щоб зафіксувати усі домовленості, сторони домовилися внести відповідні зміни до Меморандуму про взаєморозуміння між МОН та фондом The LEGO Foundation. У його межах в Україні уже впроваджується проект «Сприяння освіті»: фонд забезпечує дошкільні навчальні заклади та початкові школи ігровими наборами LEGO, проводить навчання педагогів та надає методичний супровід.

Географія проекту налічує 8 областей України, до нього долучені 200 закладів освіти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: