У Львові обрали проект будівництва спортивного комплексу на Сихові

dsc2244-7aaa0c6d160d8b2aec9f5e9a7d3172a4
Фото: ЛМР

Переможцем конкурсу на спорткомплекс на Сихові став проект, що запропонував використати дах об’єкту для гірськолижного спорту.

Про це повідомили в прес-службі ЛМР.

Учасникам пропонувалося розробити проектну пропозицію сучасного спортивного комплексу для п’яти федерацій дитячого та дитячо-юнацького спорту для забезпечення реалізації державної політики у сфері фізичної культури і спорту; створити умови для розвитку дитячого та дитячо-юнацького професійного спорту на території Львова, що дозволить підвищити рівень залучення дітей та молоді до занять спортом. У п’ятницю відбулось засідання журі, де визначили переможця конкурсу - ТАМ «Кудін».

За словами головного архітектора Львова Юліана Чаплінського, у генеральному плані міста ця територія вже у 2010 році була позначена як інфраструктура для спорту та у плані зонування територій Сихівського району вона була передбачена як спорткомплекс і зарезервована для цього.

«У проекті було зареєстровано 27 учасників, але реально взяло участь 8 робіт: з них 2 проекти з Вінниці, 2 – з Києва, 4 – зі Львова. Було сформовано з цих 8 робіт шорт-лист і журі голосували: перше місце отримало 16 балів, друге – 8, тобто розрив фактично вдвічі», - додав відповідальний секретар конкурсу Мар’ян Кардаш.

Журі було вражене тим, що проект-переможець пропрацьований дуже добре і видно, що технологія самих планів є добре знайома архітектору. Тут добре опрацьована конструктивна схема з конкретними пропозиціями.

Поза завданням цей проект запропонував рішення використати дах цієї споруди як гірку, де можна кататися на санках і різних видах нартів. Таке рішення навіть дає можливість професійно навчатися гірськолижному спорту. У теплий період року автори запропонували робити дах зі штучного покриття, щоб навіть влітку цю локацію можна було використовувати для катання. Цього не було у завданні, але це вийшло із пластичної моделі цього об’єкту.

Автор розмістив по осі північ-південь об’єкти згідно з вимогами спортивних майданчиків. Йому вдалося вмістити 4 спортивні майданчики з одної сторони вулиці, а з іншої він розмістив універсальне поле. Фактично, об’єкт обладнаний всіма функціями, які були потрібні. Зали різних ігор розмістили у цьому проекті в один ряд вздовж, але фактично два об’єми розміщені у двох рівнях.

Зараз управління архітектури та урбаністики передасть матеріали цього проекту міському голові, після чого на сесії будуть голосувати ухвалу, яка зобов’яже замовника цих робіт - ЛКП «Спортресурс», на якому є ця ділянка, готувати документацію до виконання. У цьому році планують передбачити 50 млн гривень на наступний рік, щоб можна було пройти стадію проектування і розпочати будівництво.

«Такий проект коштуватиме орієнтовно 200 млн гривень. Але про точну вартість можна говорити лише тоді, коли проект пройде стадію проектування, де буде прораховано кошторис. Попередньо плануємо, що це буде міський проект, міська споруда, тому кошти будуть з міського бюджету», - розповів начальник управління архітектури та урбаністики Юліан Чаплінський.

Спортивний комплекс передбачено для використання п’ятьма федераціями дитячого та дитячо-юнацького спорту:

  • - Регбі
  • -  Гандбол
  • -  Баскетбол
  • -  Волейбол
  • -  Водне поло

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: