Військова прокуратура розслідує «рейдерське захоплення» військової частини Одеси

ed9e8cc0-3393-47b9-9557-449f3aff2559

Військова прокуратура контролює досудове розслідування щодо подій на території військового містечка № 10 в Одесі, де приватні підприємці встановили паркан.

Про це повідомляє прес-центр Військової прокуратури Південного регіону України.

У відомстві нагадали, що вчора на території військової частини А3571 (діючий військовий аеродром «Шкільний») приватні підприємці встановили тимчасову огорожу в межах території військового містечка.

На місце подій прибули слідчі військової прокуратури. Там вони побачили поліцейських, яких викликали підприємці. Правоохоронці забезпечували дотримання порядку під час проведення робіт, на які були дозвільні документи.

В результаті військова прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань дані про кримінальне правопорушення. Його попередньо кваліфікували як порушення статутних правил вартової служби, вчинене в умовах особливого періоду. У цій справі почали досудове розслідування.

Слідчі з'ясували, що металевий паркан перенесли на територію військового містечка. Тим часом службовці військового управління не позивалися до суду, щоб скасувати проведення цих робіт.

Військова прокуратура контролюватиме досудове розслідування у цій справі та надасть правову оцінку діям військовослужбовців військової частини, а також приватних підприємців.

Нагадаємо, група невідомих у балаклавах, усього близько 40 осіб, спробувала провести рейдерське захоплення військової частини А3571, на території якої розташовується аеродром «Шкільний».

Як повідомив начальник південного територіального юридичного відділу Міноборони Юрій Добров в відеокоментарі, опублікованому у Facebook, забудовники, які в Одесі вранці намагалися змінити межу військового містечка, пояснили свої дії дозволом Одеської міськради.

«Група невідомих, невстановлених осіб за допомогою будівельної техніки демонтували бетонний паркан та встановили металевий. По цьому факту була викликана Національна поліція. На запитання до забудовників, на підставі чого вони здійснюють ці неправомірні дії і змінюють межу військового містечка, вони повідомили, що у них є відповідне рішення Одеської міської ради», - повідомив Добров.

Як написав у Facebook радник керівника Нацполіції Одещини Руслан Форостяк, в Одесі поновився давній конфлікт суб'єктів господарювання, а не сталося рейдерське захоплення військових об'єктів, як про це повідомили у Міноборони України

«Будівельникам почали перешкоджати військові, ті викликали приватну охорону, приїхала поліція, не дала протистоянню зайти у відкриту агресію та вгамувала обидві сторони, охоронцям поліція наказала відійти за межі паркану і не провокувати конфлікт, так само як і військовим», - написав Форостяк деталі інциденту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: