Як виглядає елітна школа Ахметова у Донецьку

григорьевская-5

У 2012 році компанія СКМ, що належить Рінату Ахметову, презентувала в Донецьку проект елітної міжнародної школи «Григорівська».

Планувалося, що це буде перша школа в Донецьку, навчання в якій буде проводитися одночасно з української та міжнародної програм, а випускники отримуватимуть атестат українського і диплом міжнародного зразка. Причому останній не вимагатиме додаткового підтвердження при вступі випускника до університетів Європи та США.

Про це пише журналіст Денис Казанський.

Будівлю школи було вирішено звести на березі третього міського ставу за оригінальним проектом. За задумом архітекторів, школа повинна була складатися з 2-3- поверхових блоки у вигляді книги, з'єднаних загальною рекреаційною зоною.

Будівництво почалося швидко, і в 2014 році школа «Григорівська» була готова. Свої двері для учнів вона повинна була відчинити 1 вересня. Вартість навчання повинна була становити від 6 до 18 тисяч доларів на рік.

Ось відео літа 2014 року. Тоді ще всі вірили, що через кілька місяців «Григорівська» школа зможе прийняти перших учнів.

Але, як відомо, в тому ж році група небайдужих донеччан за підтримки представників «братнього народу» вирішила «звільнити Донецьк від фашизму». А заодно і від аеропорту, автовокзалу, залізничного сполучення, банків, пенсій і зарплат. В результаті цієї спецоперації з Донецька виїхало все платоспроможне населення, і в школу «Григорівська» стало просто нікому ходити. В результаті 1 вересня 2014 вона так і не була відкрита. І наступного року не була відкрита теж. «Молода республіка» із задоволенням віджимала ринки, супермаркети, заводи і шахти, а ось школа їй виявилася не потрібна.

З тих пір «Григорівська» так і стоїть занедбана і заростає бур'яном. Нещодавно там прогулялися кореспонденти сайту «Новини Донбасу», які зробили фоторепортаж про те, як виглядає ця школа сьогодні.

Видовище очам відкрилося дуже сумне...

Сама школа ще ціла. Будівля законсервовано, і поки не розграбовано. Але територія навколо вже прийшла в повне запустіння. Залізний паркан повалений і частково вкрадено. Зникли ворота. За територією ніхто не доглядає. Все заросло бур'яном.

Будівля охороняється сигналізацією, тому поки що його не розтягнули. Але якщо така ситуація триватиме, рано чи пізно хтось добереться і до цього безхазяйного об'єкта.

Місцями замість вкрадених залізних секцій паркану вставили дерев'яні.

На територію школи тепер приходять місцеві жителі погуляти і посмажити шашлики...

Пройшли ті часи, коли в Донецьку були потрібні елітні школи. Більше місто таких об'єктів не потребує. Навіщо міжнародна школа, якщо з паспортом ДНР все одно нікуди не поїдеш?

Тепер в школах Донецька дають зовсім інші знання...

Щоб працювати на угруповання ДНР за жебрацьку зарплату і продуктовий пайок, іншого освіти і не треба.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: