«Справа рюкзаків»: НАБУ затримало екс-заступника міністра та сина Авакова — ЗМІ

55_main_new.1509459920

Детективи НАБУ здійснили низку обшуків, в результаті яких за підозрою у розтраті понад 14 млн грн затримали трьох осіб: екс-заступника міністра внутрішніх справ України, представника фірми-переможця тендеру з постачання рюкзаків та ще одну приватну особу.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

За версією слідства, у 2015 році зазначені особи причетні до закупівлі коштом Міністерства внутрішніх справ України рюкзаків за ціною, суттєво вищою за середньоринкову. За інформацією досудового розслідування, товар не був поставлений вчасно та до того ж не відповідав вимогам,  встановленим МВС України, внаслідок чого державі було завдано збитків в розмірі понад 14 млн грн.

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії. Встановлюється коло причетних осіб.

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ здійснюють з 2016 року.

Видання «Українська правда» з посиланням на свої джерела повідомило, що і син міністра Олександр Аваков, і екс-заступник міністра Сергій Чеботар - серед затриманих.

У відповідь МВС України заявило, що дії НАБУ мають політичну мету.

«Національне антикорупційне бюро України займається політичною, а не юридичною діяльністю, що є недопустимим і потребує негайної корекції», - заявили в МВС.

У 2014-2015 роках МВС уклало договори з компанією «Дніпровенд» на 5 тис. рюкзаків вартістю 14,49 млн грн та приватним підприємством «Плигачов» на 1 тис. рюкзаків вартістю 2,1 млн грн.

В 2015 році ГПУ відкрила кримінальну справу через можливі зловживання при придбанні рюкзаків для МВС та Нацгвардії. Згодом цю справу передали НАБУ.

ЗМІ повідомляли, що рюкзаки придбали через підприємства, підконтрольні Олександру Авакову, сину міністра МВС.

Арсен Аваков раніше заявляв, що ні він, ні його родина не мають стосунку до постачальників рюкзаків МВС. За його словами, процедура закупівлі рюкзаків була прозорою.

У лютому 2016 року у Youtube з'явилося відео з прихованої камери, на якому видно, як нібито син міністра внутрішніх справ Олександр Аваков домовлявся з ймовірно екс-заступником глави МВС Сергієм Чеботарем про поставку рюкзаків для підрозділів міністерства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: