Вирок лікарю Данкову викликав бурхливу дискусію в соцмережі

zSsz-gnPl6E
Олег Данков. фото: Alternation

Вирок завідувачу пологовим відділенням Олегу Данкову викликав ажіотаж в соцмережі.

Вчора у Львові завідувача пологовим відділенням 3-ї міської клінічно лікарні Олега Данкова засудили до року позбавлення волі, який був підозрюваним у неналежному виконанні професійних обов’язків, що спричинило до смерті дитини.

Смертельний випадок стався майже 4 роки тому у пологовому будинку на вул. Раппопорта у Львові – пологи приймав особисто завідувач відділенням Олег Данков. Слідство у справі тривало довго, а 10 листопада 2016 року лікарю було висунуто обвинувачення у скоєнні злочину – причетності до смерті дитини.

Весь час львів’яни та породіллі, в яких Данков приймав пологи, захищали та підтримували лікаря, щоб законно і дієво повпливати на суд і суддю.

Минулого року, у соціальній мережі Facebook створили спільноту із назвою #дякуюданков, аби висловити підтримку лікарю, якого звинувачують у смерті дитини.

Читайте також: У мережі опублікували тисячу історій пологів, які приймав лікар Данков

Вчора, учасниці флешмобу #дякуюданков та небайдужі львів'яни прийшли до суду підтримати лікаря. За словами журналістки Вікторії Балицької, те що відбувалося під судом, було найдивнішим і найбільш вражаючим з усіх конфліктних ситуацій, які траплялися їй в журналістській діяльності.

«Я під Шевченківським судом побачила і почула як жінки із дітьми на руках, кричали «ганьба» жінці, у якої померла дитина після пологів. Бо ця жінка із чоловіком вважають, що у смерті їхньої дитини винен лікар і наважилися впродовж трьох з половиною років боротися за справедливість законним шляхом... На вирок прийшли жінки, які народжували у лікаря Олега Данкова - щоб підтримати його. Деякі з маленькими дітьми. Суддя, до речі, не пустила із малюками в залу суду.
Багато агресії від підтримуючих було! Підтримка лікаря і агресія до позивачів - то різні речі. Агресували навіть до нас, журналістів. Кричали «нашо ви робите шоу», «вам то все повернеться» ... Що повернеться? За що? За те що ми виконуємо свою роботу і висвітлюємо резонансну подію у випусках новин? Про Маряну Пудляк кричали що «вона це все через гроші», «де та принцеса» і ми з колегами навіть розчули слово «сука» коли кричали «ганьба»

«В інтерв’ю одна із жіночок з дитиною на руках сказала наступні слова від який, якщо вдуматися, то пробігає холод по спині... Дослівно: «Вона (Мар’яна Пудляк - моя прим) має дитину іншу. Вона має ще одну дитину. Але от скажіть будь ласка, я народжувала свою дитину, в мене так само може були тяжкі пологи, но як би в мене дитина була померла, - ну так сталося. Ну в чому винуватий лікар?» Але у цієї в жінки була дитина на руках. Вона (нащастя) не може знати, що відчуває жінка, дитя якої померло», - написала Вікторія Балицька на своїй сторінці у Facebook.

Лікар акушер-гінеколог Вальдемар Надіжко висловив підтримку Олегу Данкову та вважає, що не може одна помилка зруйнувати життя лікаря, який допоміг тисячам пацієнтів.

«Втрата дитини для батьків це шалене горе, яке для них, немає жодного виправдання. Якщо би я не знав Олега Данкова особисто, то можливо і змовчав би. Проте Данков відноситься до тих лікарів в яких поєднується найвищий професіоналізм та людяність, якої зараз багатьом бракує. В даному випадку можна припускати імовірність помилки, але не недбалості! Кожен хто працює в практичній медицині, хто має багато пацієнтів, може припуститися помилки бо всі ми є живими людьми. Але якщо підходити таким чином до вирішення питання, ми залишимось без лікарів взагалі. При розгляді таких ситуацій варто максимально враховувати всі обставини. Найвагомішим аргументом на користь Данкова є його колосальна підтримка зі сторони пацієнтів», - написав у Facebook Вальдемар Надіжко.

«Сьогодні у Львові трапилось два прецеденти: один — судовий, лікарю, який через халатність вбив немовля дали рік. це справді прецедент, бо батьки померлого немовляти доводили його провину 3 роки; інший — соціальний, десятки людей стали на його захист. Їхні аргументи такі - в кожного лікаря своє кладовище, так що тепер- пересаджати всіх професіоналів», - пише у Faсebook журналістка Ольга Євстігнєєва.

Мами, що народили в нього викладають в мережу фотки своїх дітей, як якихось цуценят і дякують тому лікарю. Уявляю, як на це дивитись тим, хто свою дитину з тих чи інших причин втратив

Ольга Євстігнєєва

«Чесно, мені страшно жити в країні, де безліч людей виправдовує злочини, халатність, безкарність. Де безліч людей шкодує лікаря, який відбуває своє покарання згідно закону і яким байдуже на горе жінки, яка втратила дитину не по своїй провині. Люди виправдовували малолітню дурепу, яка вбила п'ятьох людей на авто в Харкові
Впевнена, є і ті, кому Януковича і його соратників шкода. Страшно жити в країні, де є безліч таких неадекватів, які шкодуватимуть твого кривдника», - пише Євстігнєєва.

Також у соцмережі на вирок Олегу Данкову відреагували інші дописувачі:


депутат Львівської міськради Юлія Хомчин


лікар акушер-гінеколог Вальдемар Надіжко

Нагадаємо, лікарю суд виніс вирок: рік позбавлення волі та ще рік заборони займатися лікарською практикою. 58-річного Олега Данкова засудили за ч.2. ст. 140 ККУ (неналежне виконання професійних обов’язків, що спричинило смерть новонародженого немовляти). Вирок може бути оскаржено до суду вищої інстанції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: