Депутат від БПП Недава хоче взяти на поруки спонсора «ДНР» Білогородського (відео)

nedava_780e9 (1)

Народний депутат від фракції Блоку Петра Порошенка Олег Недава приїхав до Павлоградського суду, щоб взяти на поруки відомого донецького бізнесмена і депутата Донецької облради Сергія Білогородського, обвинуваченого у пособництві терористам «ДНР». 

Засідання суду, відбулося ще минулого четверга, 2 листопада. Розглядати клопотання Недава суд буде 9 листопада, інформує видання «Четвертая власть».

Судовий процес у справі Сергія Білогородського триває більше року. Депутат був заарештований в травні 2016 року. Звинувачення важкі - стаття КК 358 (створення і пособництво в терористичній організації).

Але ця обставина для Олега Недави не стала перешкодою. У відповідь на питання звинувачення, як можна брати на поруки підозрюваного у співпраці з терористами, Недава відповів: «Це політична позиція». Виступаючи в суді, нардеп також заявив, що родичі і колеги характеризують Сергія Білогородського позитивно, тому ніяких причин тримати його під вартою немає.

Сергій Білогородський не надто відомий за межами Донецької області, однак в Донецьку його прізвище знають досить добре. З давніх-давен Білогородський був одним з найближчих соратників колишнього нардепа від Партії регіонів Олександра Бобкова, одного з «батьків-засновників» «ДНР».

Саме Бобков стояв біля витоків організації «Оплот», яка в квітні 2014 захопила Донецька міськрада, а згодом перетворилася на найбільше і найнебезпечніше збройне формування «ДНР». Тодішній «Оплот» Олександр Захарченко був ставлеником Олександра Бобкова. В той же день, коли міськрада була захоплена, Захарченко заявив, що його головна вимога до Києва - прийняти законопроект Бобкова про місцевий референдум.

Пізніше, коли Захарченко вже був поставлений на чолі «ДНР», Бобков приїжджав до Донецька на церемонію так званої «інавгурації».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: