Для створення в Гостомелі аеропорту «Антонову» необхідний мільярд

37531130211_8bbd16e59e_k_650x410
фото: РБК-Україна

Авіатранспортному підрозділу «Авіалінії Антонова» держпідприємства «Антонов», якому належить аеродром в Гостомелі (Київська область), необхідно 1 млрд грн для створення там бази для обслуговування лоукостерів.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив директор «Авіаліній Антонова» Михайло Харченко.

За його словами, влітку після наради у прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, на якому він заявив про необхідність перетворити аеродром Гостомель в аеропорт для лоукостерів, в «Антонові» почали готувати відповідні пропозиції.

Для цього були залучені експерти з інших аеропортів.

За основу був прийнятий досвід аеропорту «Херсон», який обслуговує приблизно такий же пасажиропотік, як планував обслуговувати Ryanair зі столиці України (близько 150 тис. Осіб на рік).

В інфраструктуру херсонського аеропорту було вкладено 400 млн грн.

«З урахуванням того, що у нас немає терміналу, необхідно близько півмільярда гривень для створення інфраструктури, яка дозволила б почати обслуговувати пасажирські рейси Ryanair. Крім того, приблизно стільки ж потрібно вкласти в ремонт під'їзних шляхів до аеропорту. В сукупності, для того, щоб приймати лоукостер, нам необхідний приблизно 1 млрд грн. Всі ці розрахунки ми передали в Кабмін », - сказав Харченко.

Він додав, що «Авіалінії Антонова» зацікавлені в пасажирських перевезеннях як однієї зі статей доходів для підприємства, однак остаточне рішення про інвестиції повинні приймати в уряді.

«Нам необхідний або інвестор, або державна підтримка», - сказав керівник авіакомпанії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: