Патрульна поліція заперечила слова військового комісара Львівщини про співпрацю

1461052422-3004-patrulnaya-politsiya-unian

У патрульній поліції Львова заявили, що не співпрацювали з військовими під час вручення повісток у провулку Крива Липа у ніч з 3 на 4 листопада.

Про це у коментарі Дивись.info 6 листопада повідомив речник львівської патрульної поліції Мар'ян Шпитак.

6 листопада під час брифінгу військовий комісар Львівської області Олександр Тіщенко заявив, що у ніч з 3 на 4 листопада військові у співпраці з патрульною поліцією вручали повістки ухильникам від строкової служби.

«Такі заходи проводяться щоденно. Патрульна поліція має списки ухильників. Вони зараз по Львівській області проводять операцію «Мігрант» — вилучають осіб, які незаконно знаходяться на території України. Під час проведення таких операцій, порушень громадської безпеки, поліція виявила громадян, які виявилися ухильниками від військової строкової служби», — зазначив Олександр Тіщенко.

За словами військового комісара, патрульна поліція, виїхавши на операцію «Мігрант», зупинила громадянина за порушення правил дорожнього руху. Правоохоронці «пробили» його по базі ухильників від строкової служби і з’ясували, що ця особа є у списках. Відтак, патрульні зателефонували представникам військового комісаріату і ті прибули на місце для вручення повістки. Після цього військові спільно з поліцією працювали ще протягом 40 хвилин.

Натомість речник патрульної поліції Львова Мар’ян Шпитак запевняє, що ніякої співпраці не було, а поліцейські лишень охороняли громадський порядок у тій локації.

«Патрульна поліція була на Кривій Липі, але вони до військових не мають ніякого відношення. Вони там забезпечували охорону громадського порядку. Операція «Мігрант» — це операція по виявленню осіб, які незаконно перебувають на території України. До вияву призовників вона немає ніякого відношення. Військові заявили, що ми маємо списки призовників, які ухиляються від служби. У нас таких списків немає, ніякої співпраці з військкоматами по «вилову» призовників у нас також немає, тому мотиви таких заяв я не розумію», — зазначив Мар’ян Шпитак.

Читайте також: Військовий комісар Львівщини розповів, де ще шукають призовників

Крім того, за його словами того вечора патрульні не телефонували військовим комісарам щодо виявлених призовників.

Зазначимо, що без поліцейських військові не мали права перевіряти документи у будь-кого. Однак повістку можна вручити лише встановивши особу призовника.

Нагадаємо, сьогодні Олександр Тіщенко заявив, що ніякої облави на призовників у проїзді Крива Липа не було, утім військові вручили 12 повісток особам, які ухилялися від строкової служби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: