У Раді хочуть створити слідчу комісію щодо зникнення експонатів із фондів Львівської галереї мистецтв

1d4dcfbe34176c323522820121bbd1a7

Народний депутат Ігор Васюник направив звернення на усіх голів парламентських фракцій щодо створення ТСК з питань розслідування обставин зникнення експонатів із фондів Львівської галереї мистецтв.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Якщо у Львівській національній галереї мистецтв імені Б.Г.Возницького були чи є зараз розкрадання експонатів – розслідування повинне бути публічним та прозорим. Відповідальні за збереження творів мистецтв – мають бути покарані. Забагато було гучних заяв, щоб залишити цю справу лише на рівні взаємних звинувачень в пресі», - написав Васюник.

Він додав, що вже сьогодні направив звернення на усіх голів парламентських фракцій з проханням подати від кожної фракції своїх представників для створення Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування обставин зникнення експонатів із фондів Львівської національної галереї мистецтв.

«Гадаю, в цій каламутній воді багато хто захоче зараз «зловити рибку». За інформацією з різних джерел, нещодавно в картинну галерею приїжджали одні з найбагатших українських олігархів та власників великих колекцій творів мистецтв. Напевно, хотіли подивитись виставки в галереї…», - додав Васюник.

Нагадаємо, раніше директор Львівської галереї мистецтв Тарас Возняк повідомив, що з фондів Львівської галереї мистецтв зник 621 музейний експонат – скульптури, стародруки, картини, цінні монети і навіть меблі. Нестачу було виявлено під час проведення інвентаризації музейних комплексів, які входять у галерею.

Зазначимо, у січні стало відомо, що з фондів Львівської галереї мистецтв зникли близько сотні стародруків. Після підрахунку з'ясувалося, що викрадено понад 220 стародруків, серед яких і один з двох примірників «Апостола» Івана Федоровича, датований 1574 роком.

Тоді поліція порушила кримінальне провадження за ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), в межах якого у серпні правоохоронці провели обшук у помешканні екс-директорки ЛГМ Лариси Возницької.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: