Гастролі російських зірок в Україні: Порошенко ввів особливі правила

2a9caecc5d19345f9a4da6bfe95e2e11_1481557005_extra_large

Президент України Петро Порошенко підписав закон, який регулюватиме питання проведення в Україні концертів російських виконавців.

Про це ввечері 7 листопада інформує прес-служба глави держави.

Відповідний закон Верховна Рада ухвалила 5 жовтня.

«Документ вдосконалює правовий механізм захисту національної безпеки України і є продовженням законодавчих кроків із захисту національного інформаційно-культурного простору, зокрема шляхом запровадження у гастрольній діяльності механізмів протидії антиукраїнським впливам», – пояснюють у прес-службі президента.

Закон передбачає, що «при проведенні гастрольних заходів не допускаються заклики до пропаганди сепаратизму, комуністичного або націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та їхньої символіки».

Концерти не мають пропагувати державу-агресора та її органи влади. Забороняється також проведення гастрольного заходу, учасником якого є особа, внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України.

Тепер організатор гастролей російського виконавця має не пізніше, ніж за 30 днів до дня проведення заходу подати до Служби безпеки України запит на отримання інформації про те, чи не заборонено артистові в'їзд в Україну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: