Львівська область профінансує пільговий проїзд на 15 мільйонів з необхідних 300

Bogdan-A09204
Фото: Слово Правди

В обласному бюджеті на наступний рік передбачено 15 мільйонів гривень для компенсації перевізникам за пільговиків.

Про це під час брифінгу, 7 листопада, повідомив заступник директора департаменту фінансів Львівської ОДА Іван Нос, інформує Дивись.info.

Для компенсації перевізникам за пільговиків всього необхідно близько 300 млн грн, каже Іван Нос. Утім у бюджеті Львівщини закладуть на ці потреби у 2018 році лише 15 мільйонів.

«15 мільйонів було закладено цього року і на наступний — стільки ж. Але це тільки з обласного бюджету. Львів та райони передбачають свої видатки на це, — зазначає Іван Нос. — Фактично мобілізується десь 150 мільйонів: це Львів і десь 80 мільйонів з районів області. Тобто, цих коштів не вистачає, але робимо все, щоби держава перейшла на монетизацію пільг».

Читайте також: На фінансування коледжів і технікумів області не вистачає 300 мільйонів

Крім того, за словами Івана Носа, наступного року планується також передати на фінансування з місцевих бюджетів пільги різним категоріями населення на житлово-комунальне господарство.

«Якщо з наступного року будуть передані на фінансування місцевим бюджетам пільги на житлово-комунальне господарство, це ще більше погіршить фінансовий стан місцевих бюджетів, тому що є ті, які собі зможуть дозволити відшкодувати ці пільги, а є ті, які ледь-ледь зводять кінці з кінцями», — додав Іван Нос.

Зазначимо, що вже наступного року відмінять митний експеримент з відрахування коштів на дороги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: