У Львові відбудеться перфоманс-драма на основі світового бестселера

0746adc1-c550-44c4-be1b-12b5e4a7f027

11 листопада у Львівській філармонії відбудеться мистецький перформанс-драма «Східно-західна вулиця. Пісня добра і зла» за участі одного з найвидатніших піаністів сучасності, володаря семи Греммі, який народився у Львові.

Про це повідомляє Центр міської історії Центрально-Східної Європи.

Постановка розповідає про те, як двоє випускників Львівського університету змінили міжнародне право ХХ століття, - Герш Лаутерпахт та Рафаель Лемкін, які винайшли юридичні терміни для найжахливіших злочинів 20 століття - «злочин проти людяності» та «геноцид». Вистава відбуватиметься в супроводі творів класичної музики у виконанні артистів з Нью-Йорка, Парижа та Берліна.

Перформанс вперше був поставлений в Лондоні в 2014 р. і відбувається лише 4 рази на рік в різних містах світу.

Створений Філіпом Сендсом – юристом, який брав участь у найбільш резонансних міжнародних судах про злочини геноциду та порушення прав людини та автором світового бестселера «Східно-західна вулиця. Повернення до Львова» – цей твір пропонує новий погляд на Нюрнберзький процес та історію сучасного міжнародного права через долі трьох юристів.

Читайте також: Львів має бути у центрі юридичної карти світу, – радник британської королеви Філіп Сендс (інтерв’ю)

Спеціальним гостем програми стане Емануель Акс, один з найзнаніших піаністів сучасності, володар семи Греммі. Він долучиться до постановки лише у Львові - вперше після 1956-го року Емануель Акс повернеться в місто, в якому народився і розпочав музичне навчання.

Зокрема, ця подія є частиною ширшої програми «Права, правосуддя і пам'яті міста», яка натхненна історіями видатних юристів-міжнародників, пов'язаних із містом Львовом і включає публічні лекції, дискусії, конференцію та відкриття меморіальних таблиць видатних юристів Герша Лаутерпахта, Рафаеля Лемкіна і Луї Зона, які свого часу вивчали право у Львівському університеті.

Фото: Видавництво Старого Лева

Дата та місце проведення: 11 листопада 2017 року, 19:00, за адресою: м. Львів, вул. Чайковського, 7, концертна зала Львівської філармонії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: