Депутати можуть проголосувати за розрив дипломатичних відносин з Росією

48258-1_large

Верховна рада України вже наступного тижня може прийняти рішення про розрив дипломатичних відносин з Росією. Цей пункт буде додатково внесено в закон «про реінтеграцію Донбасу», який парламент має розглянути у другому читанні 16 листопада.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

За даними видання, поправку в закон про реінтеграцію Донбасу вніс депутат від правлячого «Блоку Петра Порошенка» (БПП) Іван Винник.

«У законі про реінтеграцію Донбасу, який у другому читанні має розглядати Рада, Росія буде визнана країною-агресором - сподіваюся, голоси під це наберуться. І зберігати після цього дипвідносини - це вже буде злочином з боку українського МЗС. Ці відносини і так вже фактично розірвані. Послів немає, в посольствах працюють дипломати не першого рангу. Нам необхідно зафіксувати цей розрив на законодавчому рівні », – пояснив свої мотиви сам автор поправки Іван Винник.

Повідомляють, що поправка, яку вніс депутат Винник може стати неприємною новиною для Курта Волкера напередодні його переговорів з помічником російського президента Владиславом Сурковим, які повинні пройти 13 листопада в Белграді. На той час про наміри Ради внести поправку Винника в закон про реінтеграцію вже буде офіційно оголошено, а 8 листопада її повинен розглянути профільний комітет Ради з питань національної безпеки і оборони, через який проходить закон.

Більшість співрозмовників видання в Раді переконані: поправка Винника в результаті буде схвалена.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін розповів, що Україна буде підтримувати дипломатичні відносини з РФ.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: